001 - Escaperoom aglemeen

Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen kiezen voor samenwerking


Geplaatst op: 1 mei 2015

De raden van de gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn hebben donderdag 30 april besloten tot een (gedeeltelijke) ambtelijke samenwerking in DUO+. Daarbij brengen Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen de bedrijfsvoeringstaken onder in een gezamenlijke organisatie. Uithoorn en Ouder-Amstel kiezen ervoor om daarnaast ook op alle overige uitvoeringstaken samen te werken. De samenwerking zal op 1 januari 2016 starten.

De colleges van Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel geloven sterk in de kracht van de DUO+ samenwerking. De DUO+ partners versterken elkaar strategisch. Naast deze ambtelijke samenwerking op uitvoering, zullen de colleges dan ook later dit jaar in een convenant het huidige strategische en beleidsinhoudelijke verbond vastleggen en verder uitbouwen.

De ambtelijke samenwerking biedt de gemeenten mogelijkheden om te komen tot een efficiëntere en meer robuuste organisatie. Dat is nodig omdat er steeds meer op het bordje van de gemeente komt te liggen door veranderende wetgeving en de overheveling van taken van het Rijk naar gemeenten. Tegenover die verzwaring van taken staan niet meer financiële middelen. Door ambtelijk samen te werken, ontstaat de mogelijkheid efficiënter te werken en de kwaliteit van het werk te verbeteren.

Uitgangspunt voor de samenwerking is dat de gemeenten samenwerken waar het kan en lokaal blijven werken waar het moet. Zo blijven de gemeenten dichtbij de inwoners staan en kunnen zij optimale dienstverlening blijven leveren. De gemeenten blijven zelfstandig, houden eigen gemeenteraden en colleges. Zij weten zelf het beste wat er in hun gemeente speelt en kunnen daarop beleid maken. Voor bewoners verandert er niets. Zij kunnen ook straks gewoon in hun vertrouwde gemeentehuis terecht voor de diensten van hun gemeente.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen kiezen voor samenwerking

De raden van de gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn hebben donderdag 30 april besloten tot een (gedeeltelijke) ambtelijke samenwerking in DUO+. Daarbij brengen Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen de bedrijfsvoeringstaken onder in een gezamenlijke organisatie. Uithoorn en Ouder-Amstel kiezen ervoor om daarnaast ook op alle overige uitvoeringstaken samen te werken. De Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: