001 -Family
IVN-lezing over mieren, toegespitst op de PLAAGMIER

IVN-lezing over mieren, toegespitst op de PLAAGMIER


Geplaatst op: 1 mei 2015

Op dinsdag 12 mei organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een lezing over mieren. De lezing wordt gehouden in het NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De lezing begint om 20.00 uur. Voor de toegang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van 2.50 euro.

De lezing wordt gegeven door André van Loon. Hij is voorzitter van de Mierenwerkgroep van de Nederlandse Entomologische Vereniging (NEV) en werkzaam bij EIS Kenniscentrum Insecten/Naturalis. Hij verenigt kennis over mieren met kennis over vogels (eindredacteur van het tijdschrift Dutch Birding).

Zijn interesse in mieren dateert uit zijn studietijd biologie aan de VU. Hij werd betrokken bij een onderzoek naar de verspreiding van mieren op Schiermonnikoog. Later bracht dat onderzoek hem naar Boedapest in Hongarije. Daar was een vreemde mier gesignaleerd, die alle bestaande mierensoorten aan het verdringen was. Later is die soort bekend geworden als de plaagmier, Lasius neglectus. Inmiddels is deze mier ook in Nederlandse steden terecht gekomen.

Veroorzaakt de plaagmier een mierenplaag in Nederland? We zullen dit en andere mierenzaken op 12 mei horen


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

IVN-lezing over mieren, toegespitst op de PLAAGMIER

Op dinsdag 12 mei organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een lezing over mieren. De lezing wordt gehouden in het NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De lezing begint om 20.00 uur. Voor de toegang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van 2.50 euro. De lezing wordt gegeven … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: