001 -Family
IVN Lentewandeling 10 mei 2015 Uithoorn- Zijdelmeer

IVN Lentewandeling 10 mei 2015 Uithoorn- Zijdelmeer


Geplaatst op: 4 mei 2015

De natuur is na de rustperiode van de winter weer volop tot leven gekomen. De dagen worden langer, de temperatuur stijgt, je ruikt en ziet het frisse groen: het is lente!
Daarom een lentewandeling rond het Zijdelmeer in Uithoorn op zondag 10 mei. Het Zijdelmeer is een van de oudste natuurlijke veenmeren van Noord-Holland en een bijzonder stukje natuur midden in Uithoorn.
Tijdens de wandeling wijzen IVN-natuurgidsen u op lentebodes, zoals speenkruid, paarse dovennetel en ontluikende bomen. Ondertussen heeft hopelijk de zang van de Tjiftjaf, de Kleine Karekiet en de Zwartkop al geklonken en zijn deze lentevogels ook gezien. Maar er is nog veel meer moois te zien en te horen: de ganzen met hun pullen, het schorre geschreeuw van de reigers die hun nesten in de bomen van de Zijdelse Zomp hebben. Heeft de IJsvogel de winter overleefd en zullen we deze mooie blauwe flits voorbij schieten?
Nieuwsgierig geworden naar al deze lentegeluiden en beelden, wandel dan mee! De wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.
We vertrekken vanaf het Gemeentehuis van Uithoorn om 8.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Trek schoenen aan die nat en vies mogen worden als het nat weer is.
Informatie bij excursieleider: Marian Verweij (0297565104)


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

IVN Lentewandeling 10 mei 2015 Uithoorn- Zijdelmeer

De natuur is na de rustperiode van de winter weer volop tot leven gekomen. De dagen worden langer, de temperatuur stijgt, je ruikt en ziet het frisse groen: het is lente!Daarom een lentewandeling rond het Zijdelmeer in Uithoorn op zondag 10 mei. Het Zijdelmeer is een van de oudste natuurlijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: