CSW kruipt door het oog van de naald

Geplaatst op: 4 mei 2015

Heel lang leek het er zaterdag op alsof de titelstrijd beslist ging worden. Argon stond ruim voor bij Almere en CSW stond op eigen veld tegen Zevenhoven op 1-1 toen de klok al op negentig stond. Maar in de blessuretijd sloeg CSW alsnog 2 keer toe en stond er een 3-1 overwinning op het bord. Kan je het geluk noemen of is het gewoon een kwaliteit, wie het weet mag het zeggen.

CSW begon prima aan de wedstrijd want al na 2 minuten spelen kwam het op voorsprong. Vincent van Hellemondt gaf een prima pass op de vrijstaande Mike Cornelissen die vervolgens met links inschoot. Een geweldige opsteker zo in het begin van de wedstrijd maar in het vervolg van de eerste helft vergat CSW de kansen te benutten. Kansen voor Bram Bode en Dave Cornelissen konden niet in doelpunten worden omgezet. Aan de andere kant was het doelman Jordy Wens die de gelijkmaker voorkwam. Met een katachtige reflex hield hij een aanvaller van Zevenhoven van het scoren af na een goed uitgespeelde aanval. Het spel van beide kanten was niet al te hoogstaand en er werd dan ook veelvuldig balverlies geleden.

Na rust begon Zevenhoven wat meer naar voren te spelen en begon CSW terug te dringen. CSW kwam er nog maar moeizaam uit en als dat dan een keer gebeurde was het veel te slordig met de geboden ruimte. Het kreeg dan ook nauwelijks kansen meer en Zevenhoven rook dan ook zijn kans dat er deze middag wel wat te halen viel. Corners en vrije trappen op de lange mensen werden vooralsnog prima verwerkt door de CSW defensie. De druk bleef aan en 20 minuten voor tijd viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Bij een voorzet vanaf links dook een aanvaller van Zevenhoven vrij op voor Jordy Wens en schoot onhoudbaar in. CSW wist dat er wat moest gaan gebeuren en ging achterin 1 op 1 spelen om de overwinning te forceren. Het kreeg wat klein kansjes maar de defensie van Zevenhoven wenste niet te capituleren. CSW moest zelfs oppassen voor een achterstand want ook Zevenhoven kwam een paar keer behoorlijk dreigend door. Vlak voor tijd leek invaller Menno van der Leeden doeltreffend uit halen maar zijn schot kon nog maar net worden geblokt. De klok stond op negentig en de 1-1 op het scorebord toen een lange bal van achteruit werd doorgekopt door van Hellemondt. De aanvallers van CSW rekenden al op deze bal want met 2 man kon men zomaar doorlopen richting de doelman. Het leer lag aan de voeten van Bram Bode en ja hoor, weer hij, haalde de trekker genadeloos over. Het werd zelfs nog 3-1 toen Bode de bal van de keeper ontfutselde en van der Leeden kon binnenschieten in een leeg doel.

Heel lang leek het er zaterdag op alsof de titelstrijd beslist ging worden. Argon stond ruim voor bij Almere en CSW stond op eigen veld tegen Zevenhoven op 1-1 toen de klok al op negentig stond. Maar in de blessuretijd sloeg CSW alsnog 2 keer toe en stond er een … Lees meer »