Derde periodetitel voor KDO met één week uitgesteld na thuisnederlaag tegen Roda’23

Geplaatst op: 4 mei 2015

Na het terechte 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Wijk aan Zee, kon KDO afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda’23, bij winst de periodetitel in de wacht slepen. Eerder dit seizoen wonnen de Kwakelaars in een knotsgek duel geflatteerd met 3-7 in Bovenkerk. Zonder de zwaar geblesseerde aanvoerder Sven Vlasman (knie) en lichtgeblesseerde Mathijs Molleman (lies) begon KDO onder regenachtige omstandigheden aan de wedstrijd in De Kwakel.

In de eerste twintig minuten waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Roda’23 was aan de bal individueel sterker dan KDO, maar de Kwakelaars konden met een gezonde dosis werklust in het spoor blijven van de Bovenkerkers. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Roda’23, onder aanvoering van hun sterk acterende aanvoerder Damien de Vegt, steeds beter in de wedstrijd. Achterin durfden de Bovenkerkers te voetballen en voorin waren de aanvallers wendbaar en snel.
Nadat doelman Peter Onderwater diverse keren handelend moest optreden en hiermee zijn ploeg op de been hield, moest hij in de 28e minuut toch capituleren. Na een kortgenomen corner van Roda’23, werd de bal bij de eerste paal binnengeschoten door de Bovenkerkse centrumspits Robin Visser, 0-1.
Bij KDO was het in deze fase van de wedstrijd allemaal net niet en had het geluk aan haar zijde dat KDO-keeper Peter Onderwater scherp en alert was, waardoor een grotere achterstand werd voorkomen. Vlak voor rust was het toch Joeri Stange voor KDO die een zelfgecreëerde kans net gekeerd zag worden door de sluitpost van Roda’23, zodat de rust werd bereikt met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft speelden de Kwakelaars naar hun eigen publiek toe, gingen de duels feller in en loerden op een spaarzame uitval. Toch was het na een kleine twintig minuten spelen Roda’23 die de tweede treffer van de middag wist te maken. Nadat de Kwakelse doelman zich verkeek op een mogelijke achterbal , werd de bal vervolgens strak voorgegeven vanaf de rechterkant, waarna Damien de Vegt met een bekeken schot de 0-2 binnenschoot. Na deze tegentreffer besloot trainer Raymond de Jong Joris Kortenhorst door te schuiven naar het middenveld, zodat KDO in een 3-4-3 systeem ging acteren. In de 74e minuut werd de Kwakelse lef beloond door middel van een felbegeerde aansluitingstreffer. Vanuit een afgeslagen corner wist aanvoerder Timo Kas vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal uiterst secuur in de linkerhoek te schieten, 1-2. Alle Kwakelse hoop ging groeien na dit doelpunt en buitenspeler Menno Lingeman werd even later in het veld gebracht om de rechterkant te voorzien van extra snelheid en druk naar voren. KDO kreeg een aantal vrije trappen en kansrijke schermutselingen om de gelijkmaker te forceren, maar gescoord leek er niet meer te worden. Totdat in de blessuretijd de Kwakelaars een corner kregen en dachten alsnog de 2-2 te maken. Echter werd dit doelpunt afgekeurd vanwege een dubieuze duwfout van Danny ten Hoope door de overigens goedfluitende scheidsrechter Helgering. In de daaropvolgende aanval besliste Roda’23 de wedstrijd toen invaller Jordy Bos de 1-3 aantekende, wat ook de eindstand betekende.

Door deze nederlaag is KDO gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Reden tot paniek is er allerminst, want met nog één wedstrijd te gaan hebben de Kwakelaars drie punten voorsprong op hun enige belager Roda’23 in de strijd om winst van de derde periode. Het doelsaldo is eveneens in het voordeel van KDO (+9 versus +1), zodat volgende week in Kudelstaart de periodetitel alsnog behaald kan worden. Als KDO minimaal gelijkspeelt is het niet afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Roda’23 – Zwanenburg. Hier tegenover staat de penibele situatie van RKDES die nog lang niet zeker is van het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Naaste concurrent Schoten heeft slechts één punt minder dan de Kudelstaarters, die het thuis opnemen tegen het uitgespeelde DSOV. Het belooft een zeer boeiende streekderby te gaan worden om 14:00 uur aan de Wim Kan Dreef in Kudelstaart, wij hopen op uw komst!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Joris Kortenhorst (82e Bart Hoving), Michael Meijer, Doron Borger (60e Mathijs Molleman), Bart van der Tol (75e Menno Lingeman), Timo Kas, Maurice Bartels, Rick Kruit, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na het terechte 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Wijk aan Zee, kon KDO afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda’23, bij winst de periodetitel in de wacht slepen. Eerder dit seizoen wonnen de Kwakelaars in een knotsgek duel geflatteerd met 3-7 in Bovenkerk. Zonder de zwaar geblesseerde aanvoerder Sven … Lees meer »