001 - Escaperoom aglemeen
Foto: Michael Hartwigsen

Zaterdag Nationale Molendag


Geplaatst op: 4 mei 2015

De Nationale Molendag komt er weer aan! Zaterdag 9 mei is de Wilnisser Veenmolen feestelijk geopend. Tussen 10 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags laten de molenaars zien wat er allemaal komt kijken bij het malen van meel. Bij de uitgebreide rondleidingen leggen ze onder andere uit hoe je een molen in de wind zet, hoe je de wieken afremt, en ze laten de maalstenen zien. Via een beeldscherm kunnen bezoekers bovenin de kap kijken. En natuurlijk kunnen ze pannenkoeken, kruidkoek en kniepertjes proeven, gebakken van molenmeel. Er is koffie en thee, en voor kinderen limonade. Je kunt er molenmeel kopen, en diverse streekproducten.
In een molen kun je zien wat industrie was voordat de stoommachine en elektriciteit bestonden...
De Veenmolen staat al bijna 200 jaar aan de Oudhuijzerweg 109 in Wilnis. Goed te bereiken per auto, maar ook heel geschikt als rustplaats tijdens een fietstocht door de venen.

Foto: Michael Hartwigsen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zaterdag Nationale Molendag

De Nationale Molendag komt er weer aan! Zaterdag 9 mei is de Wilnisser Veenmolen feestelijk geopend. Tussen 10 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags laten de molenaars zien wat er allemaal komt kijken bij het malen van meel. Bij de uitgebreide rondleidingen leggen ze onder andere uit hoe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: