De Baat (3e)
10 deelnemers laten zich 12 uur opsluiten in Aalsmeer voor Free a Girl

10 deelnemers laten zich 12 uur opsluiten in Aalsmeer voor Free a Girl


Geplaatst op: 6 mei 2015

Free a Girl is een noodhulporganisatie en zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. De afgelopen 6 jaar werden meer dan 3.300 meisjes uit bordelen in Azië bevrijd. De stichting investeert daarnaast in opvang, medische zorg, traumaverwerking, onderwijs en re-integratie van de slachtoffers. De actie Lock me up – Free a Girl is een initiatief van Free a Girl en Wimmy Hu, horecaondernemer en algemeen adviseur van Free a Girl.

Ingrid Claasen van de netwerkorganisatie @BorrelAalsmeer zet zich al sinds 2010 in als vrijwilliger voor deze Stichting en heeft vorig jaar de Lock me up actie naar Aalsmeer gehaald. Zelf heeft zij zich 3 keer laten opsluiten gedurende 12 uur in een hokje van 1 bij 2 meter en dit jaar fungeert zij als teamcaptain en begeleid in totaal 20 deelnemers. 10 deelnemers laten zich in een hokje opsluiten in Restaurant Welkom Thuis om aandacht te vragen voor kinderprostitutie en daarnaast om veel geld in te zamelen om zoveel mogelijk meisjes te kunnen redden uit de prostitutie.

Miranda Gommans heeft vorig jaar ook in een hokje gezeten en helpt dit jaar mee om de deelnemers op te sluiten, te bevrijden en te steunen tijdens hun opsluiting.

Gedurende de periode 2 tot en met 6 juni a.s. komen er wederom twee houten hokjes te staan in restaurant Welkom Thuis. Eigenaren Mark Bergsma en Iris Pappot verlenen graag weer hun medewerking aan deze mooie actie en stellen de aankomende weken een speciaal lunch en diner menu samen waarvan een gedeelte van de inkomsten ook weer wordt afgedragen aan het goede doel.

De volgende deelnemers laten zich opsluiten:
Dinsdag 2 juni: Ton Harte en Marlene Lopes
Woensdag 3 juni: Erwin de Bruijn en Natasja Offerman
Donderdag 4 juni: Liane Nederstigt en Sasja Brouwers
Vrijdag 5 juni: Petra de Ree en Marjanne Vleghaar
Zaterdag 6 juni: Liesbeth Wegman en Patricia Schijff

Alle deelnemers zitten 2 tot en met 5 juni van 11.00 – 23.00 uur opgesloten in een hokje en op zaterdag 6 juni van 9.00 – 21.00 uur. Gedurende de opsluiting leven deze toppers op water en één bakje rijst en zijn solidair aan de leefomstandigheden van deze meisjes. Kom deze actievoerders dan ook een hart onder de riem steken, want confronterend is het zeker. De hokjes zijn vanaf de Stommeerweg al zichtbaar en wilt u lunchen of dineren, dan is reserveren in deze periode gewenst.

Alle deelnemers kunnen financieel gesteund worden door te doneren op www.lockmeup.nl Dat kan al vanaf 2,50 euro en met elke 50 euro kan een meisje worden bevrijd uit de prostitutie. Ook zijn de deelnemers op zoek naar producten en diensten die geveild kunnen gaan worden. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Lock me up actie van de betreffende deelnemer.

Tijdens de netwerkbijeenkomst @BorrelAalsmeer 21 mei a.s. krijgen alle deelnemers ook letterlijk een welverdiend podium. Iedereen is welkom om vanaf 17.00 uur te komen netwerken bij Restaurant Welkom Thuis en wil je een product of dienst ter beschikking stellen voor de online veiling, laat het ons weten en stuur een e-mail naar info@borrelaalsmeer.nl

Wij sluiten onze ogen niet voor kinderprostitutie en jij? www.lockmeup.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

10 deelnemers laten zich 12 uur opsluiten in Aalsmeer voor Free a Girl

Free a Girl is een noodhulporganisatie en zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. De afgelopen 6 jaar werden meer dan 3.300 meisjes uit bordelen in Azië bevrijd. De stichting investeert daarnaast in opvang, medische zorg, traumaverwerking, onderwijs en re-integratie van de slachtoffers. De actie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: