001 - De Baat
Rieten dak in lichterlaaie Nieuwersluis

Rieten dak in lichterlaaie Nieuwersluis

Via 0297 TV

Geplaatst op: 6 mei 2015

Nieuwersluis - In een woning aan de Angstelkade in Nieuwersluis heeft een grote brand gewoed. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een oververhitte kachel. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat er sprake is van brandstichting.

Korpsen uit de hele provincie werden woensdag opgeroepen om te helpen bij het blussen. Het was voor de brandweer een lastige klus. De woning heeft namelijk een rieten dak en dat maakte het moeilijk om de brand te blussen. Ook had de brandweer last van de harde wind.

Rietenkapspecialisten probeerden het voorste gedeelte van de woonboerderij nog te redden, maar de schade aan het achterste deel van het pand is groot. Volgens de politie is het woonhuis onbewoonbaar geworden.

Alle bewoners hebben op tijd de boerderij kunnen verlaten. Niemand raakte gewond. Twee nabijgelegen schuren met daarin honderd koeien werden tijdelijk ontruimd, maar het vee bleef ook ongedeerd.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rieten dak in lichterlaaie Nieuwersluis

Nieuwersluis - In een woning aan de Angstelkade in Nieuwersluis heeft een grote brand gewoed. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een oververhitte kachel. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat er sprake is van brandstichting. Korpsen uit de hele provincie werden woensdag opgeroepen om te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: