001 -Family

Woning gesloten aan de Seringenstraat Aalsmeer


Geplaatst op: 7 mei 2015

Op 7 mei is op last van loco-burgemeester Ad Verburg een woning aan de Seringenstraat voor drie maanden gesloten. In de woning is een grootschalige hennepplantage aangetroffen. Dit is in strijd met het bestemmingsplan en de Opiumwet.

Op 8 april 2015 heeft de politie vastgesteld dat de woning werd gebruikt als hennepplantage en niet als woning. De politie heeft de plantage ontmanteld. De gemeente heeft vervolgens besloten tot sluiting van de woning, omdat zij vindt dat een dergelijke situatie niet goed is voor de veiligheid en leefbaarheid van de wijk.

Sinds 1 januari 2015 treedt de gemeente strenger op bij overtredingen van de Opiumwet. Dit betekent dat de gemeente, als de politie een hennepkwekerij of een partij drugs in een woning heeft aangetroffen, kan overgaan tot sluiting van die woning. Met deze maatregel wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in de woonwijken verbeteren en drugsoverlast in woonwijken tegengaan. Daarbij wil zij voorkomen dat een woning opnieuw ‘verkeerd’ wordt gebruikt en een signaal afgeven dat crimineel gebruik van woningen niet wordt getolereerd in Aalsmeer.

De gemeente Aalsmeer heeft met de politie, woningcorporaties Eigen Haard en netwerkbeheerder Liander het Convenant Doorzon afgesloten om het criminele gebruik van woningen gezamenlijk aan te pakken. Onderdeel van het convenant is het uitwisselen van gegevens, zodat de partners sneller en doelmatiger kunnen optreden.

Indien er sprake is van overtreding van de Opiumwet, heeft de burgemeester de bevoegdheid om een woning voor drie maanden te sluiten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Woning gesloten aan de Seringenstraat Aalsmeer

Op 7 mei is op last van loco-burgemeester Ad Verburg een woning aan de Seringenstraat voor drie maanden gesloten. In de woning is een grootschalige hennepplantage aangetroffen. Dit is in strijd met het bestemmingsplan en de Opiumwet. Op 8 april 2015 heeft de politie vastgesteld dat de woning werd gebruikt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: