001 - Tuimarkt
Twee Rondeveense meiden finalist bij Miss Beauty of Utrecht

Twee Rondeveense meiden finalist bij Miss Beauty of Utrecht


Geplaatst op: 10 mei 2015

Op zondag 10 mei hebben de Mijdrechtse Lisa Moll (20) en de Vinkeveense Sietske van der Bijl (21) de finale bereikt van de verkiezing Miss Beauty of Utrecht. Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het hier niet alleen om het mooie uiterlijk van de deelnemers, maar moeten zij ook blijk geven van een ruime algemene kennis en laten zien dat zij gemotiveerd zijn om hun doelen te bereiken.

Uit ruim 1.400 inschrijvingen werden 100 meisjes geselecteerd voor de castingdag in Soest. Tijdens de eerste ronde laten de meisjes zich op hun mooist zien in een cocktail/business outfit. Lisa en Sietske zaten vanaf het begin bij elkaar in het groepje met nog twee andere meisjes. Lisa wist zich meteen van alle andere meisjes te onderscheiden door als enige in een broekpak voor de jury te verschijnen. Omdat dat bij miss-verkiezingen niet gebruikelijk is, nam ze hiermee een risico en het was maar afwachten hoe de jury daarop zou reageren.

De meisjes stellen zichzelf dan één voor één aan de jury voor en vertellen kort iets over hun studie of beroep. Sietske noemde daarbij uiteraard haar eigen Dansstudio in Mijdrecht en Lisa vertelde vol trots over haar opleiding aan de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam. Daarna werden enkele pittige vragen gesteld waarop individueel geantwoord moest worden. Waar de één het trof met de vragen, had de ander het aanzienlijk lastiger. 'Onze' meiden hebben zich op overtuigende wijze door deze rond heen geslagen.

Daarna was het tijd voor de bikini-ronde. In een mooie kleine choreografie lieten de dames zich van hun beste zijde zien aan de zevenkoppige jury. Hierbij wordt ook gekeken of je op deze manier nog zelfverzekerd blijft overkomen. En dat is voor sommige deelnemers nog behoorlijk spannend.

Na deze ronde viel een groot deel van de deelnemers af.

Met het oog op de internationale carrière die de winnaar tegemoet kan gaan, werd daarna de Engelse taalvaardigheid getest. Iedere kandidaat krijgt een andere Engelse vraag voorgeschoteld en moet die in vloeiend Engels beantwoorden. Dat leverde gelukkig weinig problemen op. Lisa mocht vertellen wanneer ze het meest trots op zichzelf was geweest en Sietske mocht uitleggen wie of wat haar het meest inspireert.

Aan het eind van een lange dag kregen de Rondeveense meiden beiden een sjerp omgehangen en mogen zich finalist noemen van Miss Beauty of Utrecht! Wat een prestatie! Twee meiden uit De Ronde Venen bij de laatste 15! In het vervolgtraject naar de finale op 26 juni volgen nog vele leuke en sportieve evenementen met de andere finalisten. Daarna zullen we weten of Sietske of Lisa zich winnares mag noemen van Miss Beauty of Utrecht 2015!
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee Rondeveense meiden finalist bij Miss Beauty of Utrecht

Op zondag 10 mei hebben de Mijdrechtse Lisa Moll (20) en de Vinkeveense Sietske van der Bijl (21) de finale bereikt van de verkiezing Miss Beauty of Utrecht. Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het hier niet alleen om het mooie uiterlijk van de deelnemers, maar moeten zij ook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: