CSW wint ook laatste competitiewedstrijd

Geplaatst op: 11 mei 2015

Onder moeilijke omstandigheden, voornamelijk door het nogal hobbelige grasveld en veel wind, trad CSW in Nijkerkerveen aan tegen Veensche Boys die al zeker is van deelname aan de nacompetitie. Door blessures ontbraken Marciano Kastoredjo, Terence van der Linden en Jay Klaas Wijngaarden en door een schorsing Nick van Asselen. Vincent Wens, Matthijs Uytewaal, Elroy Baas en Bram Bode stonden daarom vanaf het eerste fluitsignaal aan de start. De moeilijkheidsgraad lag nog het meest in de spanning om geen punt te mogen verliezen. Naaste concurrent Argon heeft een identiek aantal punten en moest met diezelfde spanning omgaan in hun thuiswedstrijd tegen Elinkwijk.
De nervositeit was van de gezichten van de spelers en van het zwakke samenspel af te lezen. Het lukte amper om de bal drie passes achter elkaar binnen de ploeg te houden. Desondanks kwam CSW binnen 6 minuten op voorsprong toen linksbuiten Dave Cornelissen de bal gelukkig meekreeg en van de rand van het zestien meter strak en laag via de binnenkant paal het doel inwerkte. Deze snelle 0-1 bracht vanzelfsprekend een zucht van verlichting bij spelers, begeleiders en in grote getale meegereisde supporters. Het spel werd er echter niet veel beter op. Veensche Boys kreeg drie corners achter elkaar, waarbij een inzet na de laatste corner bovenop de deklat belandde. Bram Bode kon een paar minuten later een halve omhaal niet de juiste snelheid meegeven om het de keeper van Veensche Boys moeilijk te maken. Diezelfde Bram Bode lukte het in de 27e minuut wel om zijn status als goaltjesdief waar te maken door een goed genomen corner van Elroy Baas snoeihard in te koppen, 0-2. Deze goal gaf nog meer verlichting dan de eerste, want een marge van twee doelpunten is toch een stuk aangenamer om de kleedkamer in te gaan na het rustsignaal.

De tweede helft werd aangevangen zonder wissels. Bram Bode liet al heel snel na de hervatting zijn tegenstander de hielen zien, waarbij het maximaal haalbare een corner bleek. De opgerukte Elroy Baas schoot van iets meer dan 16 meter recht op de keeper af, wat ook niet meer dan een corner opleverde. In de 50e minuut was het echter wel weer raak; Bram Bode passte vanaf de rechterkant op spits en aanvoerder Vincent van Hellemondt, die de keeper met een schuiver wist te verschalken. Het laatste tikje van Dave Cornelissen was net na de doellijn, zodat de 0-3 op het conto van Vincent geschreven kon worden. Geen vuiltje meer aan de lucht zou je denken. Niets was minder waar. Uit het niets kreeg de beste aanvaller van Veensche Boys een kans om over de veel te ver uit zijn doel gekomen Jordy Wens te lobben, wat door de tegenwind ook doeltreffend bleek, 1-3. Er was nog meer dan 35 minuten te spelen, dus zocht Veensche Boys de aanval op. Ze konden het Jordy Wens niet vaak moeilijk maken, terwijl CSW af en toe met een venijnige counter trachtte de achterstand onoverbrugbaar te maken. De harde meewind zorgde er veelvuldig voor dat de diepe ballen niet te belopen waren voor de aanvallers. In de 70e minuut was het wederom Bram Bode die dichtbij een doelpunt was. Dit keer trof hij de lat. Coach Dennis Sluijk besloot om de snelle Justin Blok in te brengen voor Dave Cornelissen, later gevolgd door Menno van der Leeden voor Sander Kunkeler. Er ontstonden nog wel mogelijkheden, en verrassenderwijs het meest voor verdediger Elroy Baas. Eerst schoot hij een vrije trap vanaf 18 meter recht op de keeper af, daarna draaide hij een corner bijna in 1 keer het doel in. In blessuretijd werd het toch nog heel even spannend. Nadat Vincent van Hellemondt een goede combinatie van beide invallers Menno van der Leeden en Justin Blok niet kon afronden, lukte dat Veensche Boys wel toen een bal geheel onverwacht midden in het strafschopgebied voor de voeten van een speler viel, die niet aarzelde en de 2-3 op het scorebord wist te zetten. De laatste paar minuten was vooral voor alle mensen die CSW een warm hart toedragen zwaar, de overwinning kwam niet echt meer in gevaar.

Argon wist de thuiswedstrijd tegen Elinkwijk ook drie punten veilig te stellen, zodat op woensdagavond 13 mei in Uithoorn bij Legmeervogels, Argon en CSW onderling uitmaken wie rechtstreeks promoveert naar de 1e klasse en wie daarvoor verder mag strijden in de nacompetitie.

Onder moeilijke omstandigheden, voornamelijk door het nogal hobbelige grasveld en veel wind, trad CSW in Nijkerkerveen aan tegen Veensche Boys die al zeker is van deelname aan de nacompetitie. Door blessures ontbraken Marciano Kastoredjo, Terence van der Linden en Jay Klaas Wijngaarden en door een schorsing Nick van Asselen. Vincent … Lees meer »