001 - Escaperoom aglemeen
KDO pakt met kleurloos gelijkspel de derde periodetitel in Kudelstaart

KDO pakt met kleurloos gelijkspel de derde periodetitel in Kudelstaart


Geplaatst op: 11 mei 2015

Alle ingrediënten waren afgelopen zondag aanwezig om er een waar spektakelstuk van te maken in Kudelstaart. KDO had nog één punt nodig om de derde periodetitel in de wacht slepen, terwijl RKDES nog in volle strijd was om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Trainer Raymond de Jong kon aan de Wim Kan Dreef niet beschikken over zijn langdurige geblesseerde aanvoerder Sven Vlasman, Mathijs Molleman (last van lies) en de op vakantie zijnde Joeri Stange.

In de eerste helft speelde KDO met de wind tegen en had het moeite om druk te zetten op de Kudelstaartse verdediging. Onder zonnige omstandigheden moesten de Kwakelaars het hebben van enkele hachelijke momenten voor het doel van RKDES, maar tot echte kansen wist het niet te komen. De thuisploeg, die veelvuldig de lange bal gebruikte, kreeg diverse corners, maar ook de Kudelstaarters konden het verschil niet maken. Er werd door beide ploegen zeer moeizaam gevoetbald wat waarschijnlijk te maken had met de vele spanningen die toch wel op de wedstrijd lag.
Met de brillenstand, zonder noemenswaardige hoogtepunten, werd de rust bereikt.

In het begin van de tweede helft nam RKDES het initiatief in handen en streed voor wat het waard was. Meestal vanuit standaardsituaties voerde de Kudelstaartse ploeg de druk op KDO op en was het met een bal op de bovenkant van de lat dichtbij de openingstreffer. Naarmate de tweede helft vorderde nam de kracht van RKDES af en kreeg KDO steeds meer ruimte voorin. In de laatste tien minuten hadden zowel Rick Kruit als Mathijs van Rijn tot twee keer toe kunnen scoren, maar typerend voor deze wedstrijd gebeurde dit niet, zodat de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Door dit ene punt heeft KDO de derde periodetitel gepakt en is RKDES (doordat naaste concurrent Schoten met 6-2 won van DSOV) gedegradeerd naar de vierde klasse. In de nacompetitie zullen de Kwakelaars uit een heel ander vaatje moeten tappen om überhaupt een kans te maken om te promoveren. Hopelijk valt de spanning van de Kwakelse ploeg en zal het vrij uit gaan spelen tegen de nummer elf van de tweede klasse B, Hoofddorp. De selectie van trainer Jimmy Simons is al jarenlang een gerenommeerde tweedeklasser en wist ondanks het halen van 33 punten het vege lijf niet te redden. Aanstaande zondag speelt KDO allereerst om 14:00 uur thuis tegen Hoofddorp, waarna op Tweede Pinksterdag de return gespeeld zal gaan worden op het sportpark De IJvelden.
RICK FM zal overigens live verslag doen van de eerste nacompetitiewedstrijd, terwijl de twitterpagina van KDO u ook op de hoogte houdt van alles rondom deze wedstrijd.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Joris Kortenhorst, Michael Meijer, Doron Borger, Timo Kas, Bart van der Tol (75e Bart Hoving), Maurice Bartels, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Rick Kruit (85e Remco de Boer).


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

KDO pakt met kleurloos gelijkspel de derde periodetitel in Kudelstaart

Alle ingrediënten waren afgelopen zondag aanwezig om er een waar spektakelstuk van te maken in Kudelstaart. KDO had nog één punt nodig om de derde periodetitel in de wacht slepen, terwijl RKDES nog in volle strijd was om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Trainer Raymond de Jong kon aan de Wim … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: