001 -Family
UWTC dame rijdt sterk in Marianne Vos classic

UWTC dame rijdt sterk in Marianne Vos classic


Geplaatst op: 11 mei 2015

Zaterdag 9 mei heeft Lorena Wiebes de Marianne Vos classic gereden in Wijk bij Aalburg, 2 rondes van ongeveer 29 km. Ongeveer 70 nieuweling meisjes stonden aan de start. Na ongeveer 20 km brak het peloton en ontstond er een kopgroep van 9 waar Lorena bij zat, dat werden er later 8. Door de wind was het een zware wedstrijd. De kopgroep werkte goed samen en de voorsprong liep uit tot 1 minuut 50. Ongeveer 1.5 km voor de finish demarreerde iemand en wist die voorsprong te houden. Lorena won de sprint van de overige 7 renners en hiermee pakte deze Mijdrechtse dame dus een 2e plaats in een klassieker!

Flevotour voor de nieuwelingen
De nieuwelingen gingen op zaterdag om 10:00 uur van start in een smalle winkelstraat van Kampen met een peloton van 170 renners. Sven Nijhuis, Stijn Ruijter en Menno van Capel stonden bij de start ongeveer in het midden. Tijdens de neutralisatie kon Menno goed naar voren rijden en kwam tot de 2e rij. Na een lange, rechte weg met veel zijwind was het peloton in stukken gebroken. Menno zat goed van voren en reed in de kopgroep van 30 man. In de laatste 15km brak de kopgroep in stukken en kwam Menno in het 3e groepje terecht. Hij werd in de sprint uiteindelijk 14e. Sven en Stijn reden de hele wedstrijd veel op kop in het peloton. Sven wist op het einde nog weg te rijden en werd 31e. Stijn eindigde netjes in het peloton en kwam tot een 50e plaats.

Criterium Zevenhuizen
En de nieuwelingen Sven Nijhuis en Menno van Capel gingen ook zondag weer op koers, met de klassieker van gisteren nog in de benen. Zij stonden aan de start in Zevenhuizen. Bij de start ging het meteen heel hard, waardoor het halve peloton er al af lag na drie rondes. Menno en Sven reden beide lekker aanvallend en waren samen ook nog een paar rondes ontsnapt uit het peloton. Beide wisten ook nog een premie op te strijken en in de sprint een 11e plaats voor Sven en een 12e plaats voor Menno.

Bergomloop van Simpelveld
Junior Bart de Veer reed op moederdag de bergomloop van Simpelveld. Eén van de zwaarste klimkoersen in Nederland. Iedere ronde van 5.6 km de beklimming van de Huls, een km lange klim met een stijgingspercentage van ongeveer 8%. Na 4 rondes was het peloton al uitgedund naar ongeveer 30 renners (van de 75 op de startlijst). Lange tijd was er een groep van 7 renners vooruit, en Bart zat in de achtervolgende groep. Toch kwam alles weer bij elkaar. Eén renner wist weer weg te komen en de koers te winnen. Bart reed in de eindsprint naar plaats 16 en pakte hiermee punten voor de klimmerstrofee.

Interclub jeugdwedstrijd in Woerden
Ook de beginnende jeugdleden rijden regelmatig een wedstrijd, namelijk de interclubs. Op Moederdag gingen zij naar Woerden. Helaas zijn nog niet alle uitslagen bekend, maar er was winst voor Esmee de Rijk bij cat 1-2. Bij cat 5-6 was er een 5e plaats voor Sven Buskermolen en bij cat 7 die gecombineerd met de nieuwelingen rijden was er een 7e plaats voor Ian vd Berg. Ook Niels Kramer reed in deze categorie mee in het peloton. Naast het plezier op de wekelijkse training hebben de jeugdleden het ook gezellig tijdens de interclubwedstrijden. Met elkaar op wedstrijd, daar worden ze sterk van!

Veteranen 60+
De UWTC renners Ben De Bruin, John Tromp en Guus Zantingh waren op moederdag naar het oosten van het land afgereisd om daar te starten in de Scharenborg wielerronde van Eibergen voor veteranen 60+ . Dit is een wedstrijd over 63 km op een mooie omloop van 7 km. De wedstrijd werd gewonnen door Aat Kool uit Loosdrecht voor Joop Ribbers uit Groenlo. John Tromp sprintte naar een 9e plaats net voor Guus Zantingh die als 10e eindigde, Ben de Bruin klasseerde zich als 14e in dit sterke renners veld.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC dame rijdt sterk in Marianne Vos classic

Zaterdag 9 mei heeft Lorena Wiebes de Marianne Vos classic gereden in Wijk bij Aalburg, 2 rondes van ongeveer 29 km. Ongeveer 70 nieuweling meisjes stonden aan de start. Na ongeveer 20 km brak het peloton en ontstond er een kopgroep van 9 waar Lorena bij zat, dat werden er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: