VZOD/FIQAS pakt de dubbel en zijn wederom kampioen

Geplaatst op: 12 mei 2015

Dit weekend reisden VZOD/FIQAS en al haar supporters af naar de open velden van korfbalclub De Corvers in Hilversum. Het gras lag er weer netjes bij, en hoewel de zon zich achter de regenachtige wolken verschuilde, kon het vlaggenschip van VZOD/FIQAS zich opmaken voor een spannende wedstrijd in de race voor het kampioenschap. Niemand kon echter voorspellen dat de champagne al rijkelijk zou gaan vloeien na de (verrassende) korfbaluitslagen van dit weekend.

Om 15:30 floot de scheidsrechter in voor het begin van de wedstrijd. Gezien de stand van de competitie was koploper VZOD/FIQAS licht favoriet ten opzichte van middenmoter De Corvers, maar zolang la pelota esta redonda (de bal is rond op z’n Cruijffiaans), moet men altijd waken voor onderschatting. De eerste zeven minuten van de wedstrijd verliepen moeizaam voor beide teams. De bal viel er aan beide kanten niet in, en er was tevens sprake van veel balverlies. Na de openingsfase bleek VZOD/FIQAS echter oppermachtig. Al snel bouwden de Kudelstaartse korfballers een flinke voorsprong op, waarna trainer Frits Visser bij het verstrijken van de eerste helft met een gerust hart de kleedkamers kon opzoeken: 3-9. Bij aanvang van de tweede helft moesten de paraplu’s tevoorschijn getoverd worden, maar ook met een beetje miezerregen stond de zijlijn volgepakt met voornamelijk supporters van VZOD/FIQAS. De tweede helft was niet bijster indrukwekkend. Hoewel De Corvers iets vaker de bal in het mandje legden dan in de eerste helft, lag de regie wederom bij VZOD/FIQAS dat veel kansen creëerde en ook scoorde. De paal denderde nog een aantal keren om als iemand weer eens wat te fel het duel aanging, maar voor de rest gebeurde er weinig. VZOD/FIQAS deed wat het moest doen en won de wedstrijd vrij eenvoudig met 8-16. Het doelpunt van de dag kwam op naam te staan van Eric Spaargaren, die na het eindsignaal de bal vanaf de middenlijn een flinke slinger meegaf: goal! Ook al had de scheidsrechter allang afgefloten, wij tellen ‘m gewoon lekker mee.

Na de wedstrijd kwam de focus te liggen op de kampioenswedstrijd van volgende week, tegen DTS. Het bleek echter al snel dat die focus helemaal niet meer nodig zou zijn. Concurrent ZKC ’31 had namelijk met 12-10 verloren van Huizen, waardoor het kampioenschap (en dus ook de dubbel) officieel een feit is voor VZOD/FIQAS. Ook het tweede achttal van VZOD/FIQAS kreeg, na winst (5-14) op De Corvers 3, te horen dat ze gepromoveerd zijn. De selectie heeft het kampioenschap en de promotie diezelfde dag gevierd. Het team bracht spontaan nog €190 op voor de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart nadat ze daar gehuldigd werden.

Volgende week zaterdag wordt het feestje na de wedstrijden tegen DTS en Rapid nog een keertje goed overgedaan. Die wedstrijd, tijdens Super Zaterdag, start om 15:30 uur en zal ook live te bekijken zijn via vzod.nl/livestream en is live te beluisteren via Radio Aalsmeer!

Dit weekend reisden VZOD/FIQAS en al haar supporters af naar de open velden van korfbalclub De Corvers in Hilversum. Het gras lag er weer netjes bij, en hoewel de zon zich achter de regenachtige wolken verschuilde, kon het vlaggenschip van VZOD/FIQAS zich opmaken voor een spannende wedstrijd in de race … Lees meer »