001 -Family
Geluidmeetpunt voor Schiphol op tunnelbak in gebruik

Geluidmeetpunt voor Schiphol op tunnelbak in gebruik


Geplaatst op: 12 mei 2015

Vorig jaar heeft de gemeente Aalsmeer bij de luchthaven aangedrongen op het plaatsen van geluidsmeetpunten. Deze posten meten het geluid dat geproduceerd wordt door vliegtuigen. Eind april is er op de Waterwolftunnel van de N201 een meetpunt in gebruik genomen. Informatie over dit meetpunt is te vinden op http://nomos.schiphol.nl onder meetpunt nummer 40 Oosteinderweg.

In Aalsmeer waren drie geluidmeetposten. Eén in de Beatrixstraat, één op het Praamplein en één in de Clusiusstraat. De posten in de Beatrixstraat en op het Praamplein zijn in het verleden verwijderd door bouwprojecten. Vorig jaar heeft de gemeente Aalsmeer erop aangedrongen bij Schiphol om de meetposten te herplaatsen op twee andere, meer geschikte locaties. Er is gezocht naar een locatie aan de Oosteinderweg (tunnelbak van de Waterwolftunnel) en naar een locatie in Kudelstaart. Er is specifiek naar deze locaties gezocht omdat ze in de aan- en uitvliegroutes liggen.

Wethouder Tom Verlaan: ‘Het is belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Aalsmeer goede informatie krijgen over de geluidbelasting van vliegtuigen. Nu is de mast op de Waterwolftunnel geplaatst. Als straks ook nog een meetpunt in Kudelstaart wordt geplaatst zijn de meetpunten mooi verdeeld over de hele gemeente zodat aan de noordkant, in het centrum en aan de zuidkant van de gemeente geluid van vliegtuigen gemeten wordt.’

Wat is een meetpunt?
Schiphol maakt gebruik van het Noise Monitoring System de zogenaamde NOMOS meetpunten. Een geluidmeetpost bestaat uit een mast van 6 tot 10 meter met daarop een microfoon. Deze microfoon meet permanent al het geluid in de omgeving. Bij de geluidmeetpost staat ook een systeemkast met apparatuur. Deze apparatuur analyseert het gemeten geluid en zorgt voor de verbinding met een centrale computer die gekoppeld is aan de website. De website is te bereiken via: http://nomos.schiphol.nl. Ook kunnen vragen gesteld worden via nomos@schiphol.nl.

Klachten over geluidshinder?
Voor vragen en/of klachten over geluidshinder kunnen inwoners terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen, bijvoorbeeld over het baangebruik, en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is bereikbaar via telefoonnummer (020) 601 55 55 en is dagelijks van 9.00 - 17.00 uur geopend, ook in het weekend.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geluidmeetpunt voor Schiphol op tunnelbak in gebruik

Vorig jaar heeft de gemeente Aalsmeer bij de luchthaven aangedrongen op het plaatsen van geluidsmeetpunten. Deze posten meten het geluid dat geproduceerd wordt door vliegtuigen. Eind april is er op de Waterwolftunnel van de N201 een meetpunt in gebruik genomen. Informatie over dit meetpunt is te vinden op http://nomos.schiphol.nl onder Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: