001 -Family

Hoe gezond is jouw bedrijf? Over overgewicht en ziekteverzuim


Geplaatst op: 12 mei 2015

Overgewicht is een groot probleem op de werkvloer. Ongeveer de helft van de werknemers heeft overgewicht. Als gevolg daarvan stijgt het ziekteverzuim en daalt de arbeidsproductiviteit. Binnen een maatschappij waarin steeds vaker jongeren te maken krijgen met overgewicht, krijgen bedrijven steeds meer te maken met medewerkers die door de gevolgen hiervan niet meer of minder effectief hun werk kunnen uitvoeren.

Ziekteverzuim
Werkgevers zien hun werknemers graag gezond en fit. Mensen met overgewicht zijn vaker ziek en hebben dus een hoger ziekteverzuim. Soms krijgt men van een bedrijfsarts te horen dat men overgewicht heeft, maar een plan van aanpak om de leefstijl te veranderen en zich gezond en fit te voelen blijft vaak achterwegen.
Om werknemers gezond en fit te krijgen en te houden zouden ze begeleid moeten worden in het veranderen van hun leefstijl. Door begeleiding van een deskundige leren ze gezond te eten, meer te bewegen en zullen zich gezond en fit voelen. Het ziekteverzuim ten gevolgen van het overgewicht zal dalen.

Begeleiding
Als gewichtsconsulent bij Balans gewichtsconsulent begeleid ik mensen naar een gezond gewicht en leer ze een andere leefstijl aan waardoor ze gezond en fit worden. Veel werknemers blijken het te waarderen wanneer ze binnen het bedrijf de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van een gewichtsconsulent. Graag zou ik hierbij willen helpen.
Begeleiding kan zowel bij het bedrijf, als in mijn praktijk. Er kan gekozen worden voor individuele begeleiding of groepsbegeleiding. Tevens geef ik workshops betreffende het veranderen van de leefstijl.
Mocht uw bedrijf behoefte hebben aan de begeleiding van een gewichtsconsulent, neem dan contact op met Lodi Kolhoop van Balans gewichtsconsulent 06-12912878/ info@balans-gewichtsconsulent.nl

Samen kijken we dan naar de mogelijkheden tot begeleiding binnen het bedrijf.

In haar praktijk Balans Gewichtsconsulent in de Ronde Venen begeleid Voedingsdeskundige en gewichtsconsulent Lodi Kolhoop mensen met over- of ondergewicht naar een gezonde leefstijl. Consulten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraars. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-12912878 info@balans-gewichtsconsulent.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hoe gezond is jouw bedrijf? Over overgewicht en ziekteverzuim

Overgewicht is een groot probleem op de werkvloer. Ongeveer de helft van de werknemers heeft overgewicht. Als gevolg daarvan stijgt het ziekteverzuim en daalt de arbeidsproductiviteit. Binnen een maatschappij waarin steeds vaker jongeren te maken krijgen met overgewicht, krijgen bedrijven steeds meer te maken met medewerkers die door de gevolgen Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: