001 -Family
Trajectcontrole A2 toegestaan

Trajectcontrole A2 toegestaan


Geplaatst op: 12 mei 2015

Voor het trajectcontrolesysteem dat wordt gebruikt op de A2 is een wettelijke basis. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

Een man had een boete van 45 euro gekregen omdat hij op de A2 bij Breukelen de maximale snelheid met 8 km/u had overtreden. Tegen deze beslissing stelde hij beroep in bij de kantonrechter. Volgens de man maakt het trajectcontrolesysteem inbreuk op zijn privacy.

De kantonrechter oordeelt dat in de Politiewet voldoende wettelijke grondslag is te vinden voor het gebruik van het huidige systeem. Hij neemt daarbij in overweging dat er sprake is van een geringe inbreuk op de privacy, dat de registratie van niet-overtreders binnen 72 uur wordt gewist en dat weggebruikers door bebording op de hoogte worden gesteld van de controle.

Ook is voldaan aan de overige eisen die artikel 8 EVRM en artikel 10 Grondwet stellen. Bewijsuitsluiting van de gegevens die met de trajectcontrole zijn verkregen, is daardoor niet aan de orde. De kantonrechter verklaart het beroep van de man ongegrond.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Rechtbank Midden-Nederland

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Trajectcontrole A2 toegestaan

Voor het trajectcontrolesysteem dat wordt gebruikt op de A2 is een wettelijke basis. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist. Een man had een boete van 45 euro gekregen omdat hij op de A2 bij Breukelen de maximale snelheid met 8 km/u had overtreden. Tegen deze beslissing … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: