001 -Family
Van Rijn Racing nog niet tevreden na NK wedstrijd

Van Rijn Racing nog niet tevreden na NK wedstrijd


Geplaatst op: 13 mei 2015

Het zag er goed uit voor vertrek. De opgelopen schade tijdens de eerste ronde voor het NK was beperkt gebleven en hersteld. De uitlijning was weer op punt gezet en in de weken voorafgaand aan de tweede wedstrijd van het jaar, was er geoefend op het starten. Met vertrouwen keek men vooruit naar de wedstrijddag. Het vertrouwen in de snelheid en potentie van de auto werd al snel bewezen, echter bleef het slechte starten van de Fabia de grootste tegenstander deze dag.

Zondag 10 mei scheen de zon volop, de toegang was speciaal voor Moederdag op het Eurocircuit voor iedereen gratis toegankelijk. Naast de vaste bezoekers maakten vele andere daar dankbaar gebruik van. Na de technische keuring en administratieve controles begon het team met de vrije trainingen. Deze verliepen zeer positief. Afgelopen winter heeft het team een nieuwe versnellingsbak en overbrenging weten te realiseren, waardoor het nog even zoeken is naar de juiste versnellingen in elke bocht. Dennis kon tweemaal trainen en kreeg zo ruimte om een en ander uit te proberen. Na de trainingen maakten de monteurs de Skoda gereed voor de eerste manche. Ditmaal kon Van Rijn vanaf de eerste startlijn starten, maar kon hier niet van profiteren. Hoewel de start beter verging, bracht het nog niet het gewenste resultaat. Als derde en laatste moest Van Rijn aansluiten. Als eerste nam hij de joker-lap, maar die bleek nog erg modderig waardoor het vervolg van de ronde de auto iets te nerveus was op het verharde gedeelte van het circuit. Een ronde later waren ze weer schoon, maar de afstand te groot om de tweede positie over te nemen. Hoewel het startveld erg klein was deze wedstrijd in de Super 1600 klasse, waren de deelnemers zeer aan elkaar gewaagd. De verschillen op de finishlijn waren dan ook minimaal.

De tweede manche moest Dennis aanvangen vanaf de tweede startlijn, vanaf de derde positie. Bij het aanspringen van het startlicht viel de motor weer te ver terug in toeren waardoor de voorste rij een voorsprong nam. Het gat kon al snel worden gedicht, maar Van Rijn kon geen positie meer goed maken. De afsluitende manche voor de finale was van korte duur. Tijdens het aanremmen in de eerste bocht was een knak te horen van onder de auto. Ondanks dat wist Dennis een positie te winnen en de tweede plaats over te nemen. Echter enkele bochten later werd de Skoda te nerveus in het stuur en de coureur besloot in de tweede ronde geen risico meer te nemen. Terug in de servicetent bleek het een juiste beslissing geweest te zijn, een bevestigingspunt in de voorwielophanging stond op punt van breken. De monteurs wisten in korte tijd de wagen weer repareren, zodat deelgenomen kon worden aan de finale.

Tijdens de service in het paddock was ondertussen ook verder gewerkt aan het probleem met het wegkomen tijdens de start. Helaas voor het team en de rijder bleek binnen enkele seconde na het startsein dat er thuis verder gezocht moet gaan worden naar andere oplossingen. Hoewel de verschillen minimaal waren in de einduitslag in de Super 1600 klasse, besloot Dennis de dag op de derde plaats. “Pech en onderdelen die stuk gaan kunnen je overkomen, maar op dit moment krijgen we nog geen grip op ons slechte starten en dat is frustrerend. Terwijl het neerzetten van een goede start een van onze sterkste punten is,” aldus Dennis van Rijn en hij vervolgt: “Ik ben ervan overtuigd dat we ook dit probleem gaan overwinnen!” Team Van Rijn Racing rijdt nog een wedstrijd in Nederland. Op 14 juni is er nog een rallycross wedstrijd op het Eurocircuit. Het team hoopt dan mee te kunnen doen voor een eervolle positie in de einduitslag. “We streven in onze sport naar perfectie, pas als alles gaat zoals we willen kunnen we echt tevreden zijn. Ikzelf kan absoluut niet tevreden zijn met dit resultaat, laat het een nog betere motivatie zijn voor de volgende wedstrijd.”

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing nog niet tevreden na NK wedstrijd

Het zag er goed uit voor vertrek. De opgelopen schade tijdens de eerste ronde voor het NK was beperkt gebleven en hersteld. De uitlijning was weer op punt gezet en in de weken voorafgaand aan de tweede wedstrijd van het jaar, was er geoefend op het starten. Met vertrouwen keek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: