Vernieuwing van zorg en ondersteuning in De Ronde Venen

Vernieuwing van zorg en ondersteuning in De Ronde Venen


Geplaatst op: 14 mei 2015

De gemeente De Ronde Venen gaat de contracten met zorgaanbieders met een jaar verlengen.
Het verlengen van de contracten met de zorgaanbieders zorgt er voor dat de gemeente voor een langere periode kan samenwerken met de zorgaanbieders. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden om gezamenlijk de zorg en ondersteuning te vernieuwen. Het verlengen van de contracten met de zorgaanbieders zorgt er dus voor dat inwoners betere zorg en ondersteuning ontvangen.

De gemeente wil er voor zorgen dat er meer flexibiliteit ontstaat voor inwoners bij het kiezen van een zorgaanbieder. Inwoners kunnen samen met het sociale wijkteam bepalen wat voor hem de best passende vorm van zorg en ondersteuning is. Zorgaanbieders kunnen, omdat de gemeente hen flexibiliteit biedt, beter komen tot vernieuwende maatwerkafspraken.
Inwoners zijn niet verplicht om hun zorg en ondersteuning van dezelfde aanbieder te blijven ontvangen. Zij kunnen ook kiezen voor zorg en ondersteuning van een andere aanbieder als dat meer passend is.

Wethouder Erika Spil: “Inwoners die op dit moment zorg ontvangen die door de gemeente betaald wordt kunnen kiezen voor een andere zorgaanbieder. Deze keuze kunnen inwoners maken naar aanleiding van het gesprek dat zij met het sociale wijkteam hebben. In het gesprek met de gemeente staat de eigen kracht en het netwerk van de inwoner centraal. Het uitgangspunt is altijd dat de inwoner zo lang mogen zelfstandig kan wonen en mee kan doen in de samenleving. De inwoner kijkt samen met de gemeente wat er naast de eigen kracht en het eigen netwerk nodig is, hoe dit het meest passend georganiseerd kan worden en welke zorgaanbieder hier het beste bij past.”


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vernieuwing van zorg en ondersteuning in De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen gaat de contracten met zorgaanbieders met een jaar verlengen.Het verlengen van de contracten met de zorgaanbieders zorgt er voor dat de gemeente voor een langere periode kan samenwerken met de zorgaanbieders. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden om gezamenlijk de zorg en ondersteuning te vernieuwen. Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: