De Amstel 2e op Nederlandse kampioenschappen

De Amstel 2e op Nederlandse kampioenschappen


Geplaatst op: 15 mei 2015

Afgelopen zondag zijn 4 "veteranen" van Zwem- polovereniging De Amstel naar zwembad De Tongelreep in Eindhoven afgereisd voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen onder leiding van coach Frank Sijmons. Om 14:22 uur viel het startsein voor de 4x100 meter wisselslag, met serieuze medaillekansen waren er toch wat zenuwen. Bart van der Zwaan mocht beginnen met de 100 rugslag. In een 50 meter bad kan 1 baantje voor je gevoel heel lang duren zeker op de rugslag, maar Bart zwom een mooie tijd van 1.10.90. Daarna was het de beurt aan Nick Drenth, ondanks dat er twee keerpuntmogelijkheden minder waren zwom Nick een hele goede tijd op de schoolslag 1.20.57. Ondanks de goede prestaties bedroeg het gat met de nummer 1 op dat moment 5 seconden, ons vlinderslagkanon Nick Sijmons wist dit terug te brengen naar 3 seconde met een mooie tijd van 1.03.53. Toen was het de beurt aan Jeffrey van ’t Schip om als slotzwemmer het gat dicht te zwemmen. Helaas lukte dat niet helemaal, zijn tijd was 0.59.19 en eindigden ze met 1,5 seconde achterstand op een goede tweede plaats.

Nick Sijmons was de enige van de heren die individueel in actie kwam en deed dit op de 100 meter vlinderslag. Na 50 meter lag hij nog rond de vijfde positie, maar hij zwom daarna het hele veld op een hoop en tikte als eerste in de serie aan; 1.03.93, vijfde van Nederland!

Tot slot, de heren 4x50 meter vrije slag. Ook hier serieuze medaillekansen. Na de zoenen van de medaillemeisjes bij de eerste medailleceremonie was iedereen er extra op gebrand om dit nog een keer mee te maken. Na uitstekende tijden van Nick Sijmons met 0.26.93, Bart van der Zwaan met 0.27.47, Nick Drenth met 27.91 en Jeffrey van ‘t Schip met 0.26.36 mochten er weer zilveren medailles worden opgehaald! En de zoenen niet te vergeten! De heren en coach Frank Sijmons kunnen tevreden terugkijken op een zeer geslaagde dag voor de Amstel op landelijk niveau.

Meer informatie kun je vinden op www.zpv-de-amstel.nl.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Amstel 2e op Nederlandse kampioenschappen

Afgelopen zondag zijn 4 "veteranen" van Zwem- polovereniging De Amstel naar zwembad De Tongelreep in Eindhoven afgereisd voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen onder leiding van coach Frank Sijmons. Om 14:22 uur viel het startsein voor de 4x100 meter wisselslag, met serieuze medaillekansen waren er toch wat zenuwen. Bart van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: