CSW Kampioen na knotsgekke wedstrijd

Geplaatst op: 18 mei 2015

Geweldig! Fantastisch! Super! Meeslepend! Zenuwslopend! Knotsgek!
Het is gelukt. CSW is KAMPIOEN. In een fantastische ambiance met naar schatting bijna 3000 toeschouwers rondom het hoofdveld van Legmeervogels in Uithoorn betraden Argon en CSW het veld terwijl er vuurwerk en confetti afgestoken werd. Door het rookgordijn waren de hoofdrolspelers vanaf de tribune een paar minuten niet zichtbaar. De toeschouwers maakten een hoop kabaal. Des te indrukwekkender was de minuut stilte die in acht genomen werd vanwege het overlijden van scheidsrechter Jur Klarenbeek. Iedereen was muisstil. Lof naar het voltallige publiek voor de medewerking hieraan.

Het fluitsignaal klonk en Argon kwam veel beter uit de startblokken dan CSW. Het was duidelijk te zien dat beide teams zenuwachtig waren. Balbezit van meer dan 20 seconden kwam slechts sporadisch voor. CSW hanteerde meestal de lange bal richting Vincent van Hellemondt. De wedstrijd was nog geen 12 minuten oud toen een hoge voorzet door Jesse van Nieuwkerk prachtig in de kruising gekopt werd. De kop was eraf, het ijs was gebroken. Deze 0-1 stand hield in dat CSW moest aanvallen. Een tiental minuten na de eerste goal verscheen de 0-2 al op het scorebord. Bas Pel was op links doorgebroken. Zijn lage voorzet leek door drie verdedigers eenvoudig weggewerkt te kunnen worden, maar alle drie verzuimde ze dat, waardoor de bal voor de voeten van Syrano Morrison belandde. Hij kon zelfs nog even naar zijn moeder bellen, zoveel tijd had hij om de bal achter de kansloze doelman Jordy Wens te werken. Met een 0-2 achterstand binnen 25 minuten leek de wedstrijd al gespeeld. Niets was minder waar. Nick van Asselen krulde een vrije trap van verre afstand verrassenderwijs in 1 keer in het doel. Om onduidelijke redenen tastte doelman Romero Antonioli volledig mis. Het geloof in een goede afloop was meteen weer terug bij CSW. Bram Bode veroverde de bal en rukte met zijn welbekende grote passen op, speelde Vincent van Hellemondt goed aan, die echter afgevlagd en afgefloten werd vanwege buitenspel. Het getoonde spel was van beide teams niet enerverend, de inzet en beleving was er overduidelijk wel. CSW kreeg in het resterende deel van de eerste helft nog een paar kleine kansjes, met de stand van 1-2 zochten de spelers de kleedkamer voor een welverdiende rust op.

Na de rust startte Argon wederom sterk. Vier corners achter elkaar leverden niet het gewenste resultaat op. Daarna kregen Dave Cornelissen, Vincent van Hellemondt en Bram Bode kleine kansjes. Tot er iets opmerkelijks gebeurde. De prima leidende scheidsrechter kon niet verder. In de 63e minuut werd hij langs de zijlijn behandeld tegen kramp. Hij probeerde het daarna tegen beter in nog een minuut of 5. Toen floot hij af en dirigeerde de spelers naar de kleedkamers toe. Het duurde een minuut of 20 voordat een vervanger zich aandiende, die met luid applaus werd verwelkomt. De gedwongen extra rustperiode kwam achteraf CSW het beste uit. Argon leek daarna namelijk vooral geconcentreerd op het verdedigen van de voorsprong en op het rekken van de tijd. Vele onderbrekingen en blessurebehandelingen volgden elkaar in rap tempo op. Net als de nieuwe scheidsrechter liet CSW zich daardoor niet van de wijs brengen. Marciano Kastoredjo was inmiddels in het veld gebracht voor Matthijs Uytewaal. Marciano bracht vooral rust en overzicht in de verdediging van CSW. Argon trainer Patrick Loenen besloot Jesse van Nieuwkerk te wisselen, die het samen met Bas Pel de verdediging van CSW tot dat moment heel lastig hadden gemaakt. Met de snelle buitenspelers Syrano Morrison en de ingevallen Riad Lilipaly gokte Argon op de counter. CSW profiteerde. Een mooie actie van Sander Kunkeler op links werd op waarde geschat door de uitstekend spelende Mike Cornelissen, die prachtig wegdraaide van zijn tegenstander en de bal in de verre hoek schoof. Deze 2-2 tussenstand bleef tot en met de extra veel bijgetrokken blessuretijd op het scorebord staan, waardoor 2 x 15 minuten verlenging volgde. Emiel van Dijk verving Dave Cornelissen en Justin Blok had al eerder Vincent Wens vervangen. Het was de sterk ingevallen Justin Blok die aan het eind van de eerste verlenging een mooie voorzet afleverde aan spits en aanvoerder Vincent van Hellemondt. Het was de topscorer van CSW die precies hard en zuiver genoeg kopte om doelman Romero Antionioli te verschalken, waarna CSW ontplofte van vreugde en Argon in mineur achterliet. In de tweede verlenging bracht Argon ook nog Epi Kraemer in. Vooral in de laatste minuten waren ze nog een paar keer dichtbij een treffer met o.a. een famuleuze redding van Jordy Wens daar waar de Argon bank al opveerde voor de gelijkmaker. CSW hield echter stand en na het laatste fluitsignaal begon het feestgedruis op het veld, wat later in de kantine in Wilnis nog heel lang doorging.

Alle supporters verdienen een heel groot compliment voor het aangename en nette verloop van deze lange avond. Legmeervogels wordt bedankt voor de gastvrijheid en het arbitrale trio (sorry, kwartet in dit geval) voor de correcte leiding. We wensen Argon de aankomende periode veel succes in de nacompetitie. Ook wensen we Marciano Kastoredjo veel sterkte met zijn herstel na het oplopen van een zware enkel blessure. En last but not least de welgemeende felicitaties aan het (hechte vrienden-)team van CSW en de technische staf. Volgend jaar eerste klasse. Het wachten waard.

Dit was een avond om nooit meer te vergeten. Dit was een seizoen om nooit meer te vergeten. Geweldig. Super. Knotsgek.

Geweldig! Fantastisch! Super! Meeslepend! Zenuwslopend! Knotsgek!Het is gelukt. CSW is KAMPIOEN. In een fantastische ambiance met naar schatting bijna 3000 toeschouwers rondom het hoofdveld van Legmeervogels in Uithoorn betraden Argon en CSW het veld terwijl er vuurwerk en confetti afgestoken werd. Door het rookgordijn waren de hoofdrolspelers vanaf de tribune … Lees meer »