Ook ZKC was te sterk voor De Vinken

Geplaatst op: 18 mei 2015

Het Vinkeveense korfbalvlaggenschip speelde afgelopen zaterdag tegen het Zaanse ZKC'31. Een wedstrijd van de nummer twee tegen de nummer drie in de poule. Maar de verschillen tussen de promovendi (nummers 1 en 2) en de rest zijn inmiddels redelijk groot. Na een redelijke eerste helft liepen de bezoekers in de tweede helft toch ruim weg van de Vinkeveense Abn-amroploeg.

Emese Kroon, Eva Hemelaar, Rutger Woud en Jelle Mul begonnen in de aanval. Annick Stokhof, Manon Dankelman, Mark de Haan en Pascal Hoogeboom mochten van coach Dankelman in de verdediging beginnen. Jelle Mul scoorde al snel.... het leverde De Vinken de enige voorsprong van deze middag op. Bijna direct was het gelijk en via 2-3 (Rutger Woud), 3-4 (strafworp Mark de Haan) en 3-7 kwamen De Vinken vlak voor rust nog een beetje terug: 4-7 door Manon Dankelman en opnieuw een strafworp van Mark de Haan: 5-7.

Na rust liet ZKC al zien minder last van de wind te hebben dan de thuisploeg; het werd direct 5-8.
Emese Kroon mocht vanaf de stip 6-8 verzorgen, maar binnen enkele minuten knalde de nummer 2 uit de poule zich naar een 6-11 voorsprong. Emese Kroon zorgde van afstand voor 7-11, maar veel Vinkeveens onbegrip en dito plaatsfouten brachten ZKC helemaal in het zadel. Op 7-13 pakte Eva Hemelaar haar doelpuntje mee. Mark de Haan wist eveneens via een doorloper te scoren: 9-14. Pas op 9-17, nadat de afscheid nemende Manon Dankelman haar publiekswissel kreeg, mocht Mark de Haan in de slotminuten nog eens een strafworp verzilveren; eindstand 10-17.

Pas in de laatste wedstrijd, zaterdag 30 mei uit in Huizen, zullen we weten of het eerste van De Vinken derde in de poule kan blijven of dat Huizen in hun laatste thuiswedstrijd die derde plek overneemt.

Op de teamfoto v.l.nr. achterste rij: trainer-coach Frank Dankelman, Mark de Haan, Pascal Hoogeboom, Rutger Woud, Jelle Mul en verzorger Ron van Vliet. Voorste rij vlnr: Annick Stokhof, Emese Kroon, Manon Dankelman en Eva Hemelaar.

Het Vinkeveense korfbalvlaggenschip speelde afgelopen zaterdag tegen het Zaanse ZKC'31. Een wedstrijd van de nummer twee tegen de nummer drie in de poule. Maar de verschillen tussen de promovendi (nummers 1 en 2) en de rest zijn inmiddels redelijk groot. Na een redelijke eerste helft liepen de bezoekers in de … Lees meer »