De Vinken C1 weer ongeslagen kampioen

Geplaatst op: 18 mei 2015

Veel stond er niet meer op het spel voor De Vinken C1. Vorige week had de ploeg het kampioenschap veiliggesteld tegen rechtstreekse concurrent DES uit Delft. Dat was maar goed ook, want in de dagen voor de laatste wedstrijd tegen DKV uit IJmuiden werd de ploeg van Ingrid Hagenaars en Diana van Dasler geconfronteerd met een aantal blessures (Max de Haan en Ravi Brockhoff). Daarnaast kon Finn Kroon niet spelen omdat hij mee moest doen met de B1.

Met Joran Polhuis op de plaats van Max de Haan startte de thuisploeg wat onwennig. Samen met Ravi Brockhoff, die het toch voor een helft wilde proberen, Zoë van Dasler en Bente Claassen vormde hij de eerste aanval. Verdedigend kreeg Tom Vis de taak om de gevaarlijkste man aan de kant van de bezoekers uit te schakelen. Dat moest hij doen, samen met Mark de Rooij, Jiska Kroon en Femke Vousten.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd gingen het spel en de score gelijk op. Tot de 3-3 scoorden de beide ploegen om en om. Een tussensprintje bracht De Vinken een minuut voor rust op 5-3, maar een vrije bal vlak voor het rustsignaal betekende een ruststand van 5-4.

Na rust nam Bart-Jan Burggraaff zoals afgesproken de plaats van Ravi in. Met de wind in de rug nam de thuisploeg het heft in handen. Na diverse kleine kansjes van met name Bente Claassen, was het Joran Polhuis die van afstand voor 6-4 zorgde. DKV stelde daar weinig gevaar tegenover en nadat Femke Vousten en Tom Vis de 7-4 en 8-4 hadden aangetekend, was de buit eigenlijk al binnen. Nadat Joran wederom van afstand voor 9-4 had gezorgd, maakte Tom Vis het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Op volle snelheid passeerde hij zijn directe tegenstander en rondde de doorloopbal fraai af: 10-5.

Na het laatste fluitsignaal geen waanzinnige taferelen. De ploeg was natuurlijk wel blij met het ongeslagen kampioenschap. Dus plaats voor een klein feestje met bloemen, drinken en zelfgebakken taart was er zeer zeker. Al met al een feestelijke afsluiting van een mooi seizoen. Want het was niet het eerste kampioenschap dat gevierd werd. Nadat ze in de herfst en in de zaal al kampioen geworden waren in de derde klasse, bleek dit voorjaar dus ook de tweede klasse geen probleem voor deze talentvolle ploeg.

Op de bijgaande teamfoto: vlnr staand: Tom Vis, Finn Kroon, Femke Vousten, Ravi Brockhoff, Max de Haan en Mark de Rooij.
Gehurkt: Diana van Dasler (trainster), Zoë van Dasler, Jiska Kroon, Bente Claassen en Ingrid Hagenaars (trainster-coach).

Veel stond er niet meer op het spel voor De Vinken C1. Vorige week had de ploeg het kampioenschap veiliggesteld tegen rechtstreekse concurrent DES uit Delft. Dat was maar goed ook, want in de dagen voor de laatste wedstrijd tegen DKV uit IJmuiden werd de ploeg van Ingrid Hagenaars en … Lees meer »