Cruciale arbitrale misser leidt verdiende nederlaag voor KDO tegen Hoofddorp in

Geplaatst op: 18 mei 2015

Na het kleurloze gelijkspel van vorige week tegen RKDES, pakte KDO toch knap de derde periodetitel in Kudelstaart. Als klap op de vuurpijl van dit seizoen mocht KDO daarom afgelopen zondag aantreden tegen de gerenommeerde tweedeklasser Hoofddorp. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie kon trainer Raymond de Jong geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Sven Vlasman, de geschorste Mathijs van Rijn en de vakantievierende Joeri Stange.

Zonder enige druk van buitenaf begonnen de Kwakelaars vol goede moed aan de eerste helft tegen het sterk ingeschatte Hoofddorp. Na acht minuten spelen leek KDO, tot grote vreugde van het massaal opgekomen thuispubliek, op voorsprong te komen. Maurice Bartels schoot namelijk een vrije trap vanaf zo’n 25 meter in ene in de rechterbenedenhoek. Niets bleek minder waar, want de onzeker ogende scheidsrechter Dumont besloot uit het niets om de treffer af te keuren wegens ‘gevaarlijk spel’. Een erg dubieuze beslissing, want het was spits Rick Kruit die rond het zestienmetergebied in zijn rug werd geduwd, dus het afkeuren van het doelpunt was allerminst op zijn plaats. Een forse domper voor KDO die in de daaropvolgende aanval de volgende klap moest verwerken toen Hoofddorp aan de andere kant de score wel opende. Nadat de behendige linksbuiten op de achterlijn de bal strak voor het Kwakelse doel schoot, werd de bal op tien meter afstand binnengeschoten, 0-1.

Naarmate de eerste helft vorderde, nam Hoofddorp de regie volledig in handen en moesten de Kwakelaars alle zeilen bijzetten om in het spoor te blijven van de tweedeklasser. Met name de twee snelle en technisch vaardige buitenspelers bleken zeer lastig af te stoppen voor de verdediging van KDO. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Hoofddorp in de 29e minuut hun tweede treffer van de middag wist te maken. Na een slimme steekbal vanuit het Hoofddorpse middenveld kon opnieuw de linksbuiten van de ploeg uit de Haarlemmermeer gevaarlijk worden. Oog in oog met doelman Peter Onderwater faalde hij niet, zodat er een 0-2 stand op het scorebord verscheen. Ondanks diverse mogelijkheden voor Hoofddorp werd de kleedkamer met twee doelpunten verschil opgezocht door beide teams.

In de tweede helft besloot trainer Raymond de Jong over te schakelen op een 3-4-3 formatie en bracht middenvelder Bart Hoving binnen de lijnen ten koste van verdediger Danny ten Hoope. Met deze aanpassing kreeg KDO meer grip op het verzorgde Hoofddorpse positiespel en deed er alles aan om een felbegeerde aansluitingstreffer te maken. Maurice Bartels gleed halverwege de tweede helft in kansrijke positie ongelukkig uit in het vijfmetergebied, terwijl Rick Kruit in de 76e minuut schuin voor het doel net naast schoot. Vijf minuten voor tijd mochten de Kwakelaars van geluk spreken dat Hoofddorp de 0-3 maakte toen Peter Onderwater werd omspeeld, maar de bal uiteindelijk in het zijnet belandde.

Zodoende verloor KDO verdiend met 0-2 van Hoofddorp en zal erop Tweede Pinksterdag een wonder nodig zijn om alsnog de tweede ronde van de nacompetitie te halen. Voordeel is wel dat KDO in Hoofddorp kan beschikken over aanvallers Joeri Stange en Mathijs van Rijn die hopelijk snel het net kunnen gaan vinden en zo de strijd open kunnen gooien. De wedstrijd begint om 14:00 uur op het sportpark de IJvelden

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope (46e Bart Hoving), Mathijs Molleman, Michael Meijer, Doron Borger, Joris Kortenhorst, Bart van der Tol (73e Sjors Kas), Timo Kas, Menno Lingeman, Rick Kruit en Maurice Bartels (90e Remco de Boer).

Na het kleurloze gelijkspel van vorige week tegen RKDES, pakte KDO toch knap de derde periodetitel in Kudelstaart. Als klap op de vuurpijl van dit seizoen mocht KDO daarom afgelopen zondag aantreden tegen de gerenommeerde tweedeklasser Hoofddorp. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie kon trainer Raymond de Jong geen … Lees meer »