Atlantis 1 houdt het spannend

Geplaatst op: 18 mei 2015

Afgelopen zaterdag trad het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 voor de laatste keer dit seizoen op het thuisveld aan tegen GKV uit Den Haag. Een ploeg waartegen in de eerste helft van het seizoen in een goede wedstrijd gewonnen werd. Maar Atlantis haalt de laatste weken bij lange na niet het niveau van voor de zaal, dus dat er punten gepakt zouden worden was allerminst zeker. Met een flinke steun in de rug door het vanwege de familiedag talrijk aanwezige publiek wist Atlantis uiteindelijk na een zeer spannende wedstrijd 1 punt in Mijdrecht te houden. De wedstrijd eindigde in een stand van 15-15.

Na het fiasco van vorige week had Atlantis 1 heel wat recht te zetten. Er moest wat gebeuren om het vuur terug te krijgen in de ploeg. Daarom startte de ploeg deze week in een enigszins gewijzigde opstelling. Dit leek effect te hebben want de Mijdrechtenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Hoewel GKV de score opende bleef Atlantis volgen en kwam de Raboploeg halverwege de eerste helft ook op een 4-3 voorsprong. Hierna volgde een inmiddels o zo bekende periode waarin de scoringsmachine van Atlantis stil viel. GKV deed hier niet aan mee en kon zo uitlopen naar 4-8. Gelukkig toonde de ploeg uit Mijdrecht deze week dat ze nog zeker niet van plan is zich bij degradatie neer te leggen en met hulp van het aanwezige publiek herpakte Atlantis zich weer. Het gat werd gedicht, maar in de laatste minuut van de eerste helft wist GKV er toch nog eentje bij te prikken waardoor er met rust een stand van 8-9 op het scorebord stond.

In de rust benadrukte coach Hans van Dasler dat deze wedstrijd met de juiste hoeveelheid strijd zeker gewonnen kon worden en met die instelling ging de ploeg het veld weer in. Toch was het GKV dat de score ook in de tweede helft weer opende. GKV sloeg een gat van 3 punten, maar Atlantis toonde zich veerkrachtig en trok de stand weer gelijk. De spanning bleef in de wedstrijd en zo ging de hele tweede helft eigenlijk verder. GKV sloeg een gaatje en Atlantis dichtte het gat weer. De ploeg uit Mijdrecht kwam niet meer over de score van GKV heen en zo werden de punten gedeeld en eindigde de wedstrijd in een gelijke stand van 15-15.

Door dit resultaat blijft het ook in de competitie spannend voor de Rabobank ploeg. Atlantis staat nu op 10 punten gelijk met KIOS, met nog 1 wedstrijd te gaan. De ploeg heeft handhaving nog steeds in eigen hand en zal daar in de laatste wedstrijd op 30 mei tegen DOS(W) dan ook keihard voor gaan strijden.

Afgelopen zaterdag trad het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 voor de laatste keer dit seizoen op het thuisveld aan tegen GKV uit Den Haag. Een ploeg waartegen in de eerste helft van het seizoen in een goede wedstrijd gewonnen werd. Maar Atlantis haalt de laatste weken bij lange na niet Lees meer »