Atlantis 2 kampioen

Geplaatst op: 18 mei 2015

Afgelopen zaterdag moest het door de Rabobank gesponsorde team van Atlantis 2 haar kampioenswedstrijd spelen. Het team kent een buitengewoon goed veldseizoen wat resulteerde in een mogelijk kampioenschap voordat alle wedstrijden zijn gespeeld. Deze mogelijkheid was er op 16 mei. De koploper uit Mijdrecht moest aantreden tegen de hekkensluiter uit Amsterdam, Vlug en Vaardig 2. Atlantis kon voor eigen publiek laten zien waarom zij kampioen-waardig zijn.

Voordat de wedstrijd begon gaf de coach, Peter van der Wel, een krachtige speech om zijn ploeg scherp te maken voor de kampioenswedstrijd. Ook al moesten ze tegen de hekkensluiter, onderschatting was zeker niet op zijn plaats. De acht basisspelers, bestaande uit Lisanne van Doornik, Sandra Gortenmulder, Berry de Jong, Kristian Geerdinck, Chantal Poolman, Wendy Kentrop, Robin van ’t Schip en Timo Jongerling, startten ontzettend scherp wat al snel leidde tot een 6-1 voorsprong. Door de scherpe en felle start was het voor Vlug en Vaardig lastig om aansluiting te vinden. Daarbij zorgde de ploeg uit Mijdrecht er voor dat de aansluiting niet mogelijk was. Er werd veel gescoord en weinig doorgelaten door Atlantis. Dit leidde tot een 11-2 voorsprong in de rust.

Deze voorsprong zorgde ervoor dat de ploeg uit Mijdrecht met een gerust hart de tweede helft in kon gaan. Ondertussen hadden Manon van Scheppingen en Maarten Helsloot, Lisanne van Doornik en Berry de Jong vervangen. Atlantis bleef in de tweede helft goede aanvallen opzetten maar dit zorgde in de tweede helft tot minder doelpunten. In de tweede helft werd er uiteindelijk maar zes keer gescoord door de ploeg uit Mijdrecht. Daarbij wist Vlug en Vaardig vaker de korf te vinden en scoorde vier keer in de tweede helft. Dit resulteerde in een 17-6 overwinning voor Atlantis. De ploeg was euforisch en iedereen sprong elkaar in de armen nadat het laatste fluitsignaal was gefloten.

Tevens werd er in de kampioenswedstrijd afscheid genomen van vier trouwe Atlantis leden. Sandra Gortenmulder, Robin van ’t Schip, Kristian Geerdinck en Peter van der Wel hebben aangegeven te stoppen na dit seizoen. De drie spelers en de coach werden door de teamleden en het publiek van harte bedankt voor hun inzet.

Ook wil Atlantis 2 alle reserves, Evelien van Senten (die de reservespelers regelde), de technische commissie en uiteraard het publiek bedanken voor alle steun en inzet in de afgelopen periode. Dit werd door het hele team zeer gewaardeerd.

Atlantis 2 gaat nu bijkomen van een geslaagd kampioensfeest en hoopt volgend jaar iedereen langs of tussen lijnen van het korfbalveld terug te zien.

Afgelopen zaterdag moest het door de Rabobank gesponsorde team van Atlantis 2 haar kampioenswedstrijd spelen. Het team kent een buitengewoon goed veldseizoen wat resulteerde in een mogelijk kampioenschap voordat alle wedstrijden zijn gespeeld. Deze mogelijkheid was er op 16 mei. De koploper uit Mijdrecht moest aantreden tegen de hekkensluiter uit Lees meer »