001 -Family
'Diensten Thuis' extra hulp voor inwoners Uithoorn

'Diensten Thuis' extra hulp voor inwoners Uithoorn


Geplaatst op: 18 mei 2015

Zorgaanbieders Flexicura, Axxicom, Amstelring, Tzorg en Thuiszorg Aalsmeer ondertekenden woensdag 13 mei een contract voor ‘Diensten Thuis’ ‘Diensten Thuis’ regelt het inkopen van (extra) uren hulp bij het huishouden voor een laag tarief. Te denken valt aan (extra) hulp met wassen en strijken, het doen van boodschappen of een grote schoonmaak. Mantelzorgers (wel ingeschreven bij Mantelzorg & Meer) en mensen met een Wmo indicatie kunnen een beroep doen op ‘Diensten Thuis’.

Hoe werkt het?
‘Diensten Thuis’ is onderdeel van dezelfde organisaties die ook de hulp bij het huishouden leveren in Uithoorn. Zij regelen de aanvraag, de uitvoering en de betaling. De aanvragers maken afspraken met de zorgaanbieder over de inzet van ‘Diensten Thuis’. De totale kosten voor de diensten thuis bedragen € 22,50 per uur zorg. De aanvrager betaalt voor hulp bij het huishouden € 10 per uur. Het resterende bedrag van € 12,50 per uur betaalt de gemeente.

Contact
Mensen met een Wmo-indicatie voor hulp bij het huishouden kunnen contact opnemen met de zorgaanbieder, die nu al de hulp bij het huishouden bij hen levert. Mantelzorgers kunnen terecht bij Mantelzorg en Meer via telefoonnummer (020) 333 53 53 of per e-mail info@mantelzorgenmeer.nl.

Wethouder Ria Zijlstra: ‘Heel fijn dat we extra handjes in het huishouden kunnen aanbieden voor een gereduceerd tarief. Ik hoop dat iedereen, die het nodig heeft, de weg naar ‘Diensten Thuis’ snel weet te vinden.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

'Diensten Thuis' extra hulp voor inwoners Uithoorn

Zorgaanbieders Flexicura, Axxicom, Amstelring, Tzorg en Thuiszorg Aalsmeer ondertekenden woensdag 13 mei een contract voor ‘Diensten Thuis’ ‘Diensten Thuis’ regelt het inkopen van (extra) uren hulp bij het huishouden voor een laag tarief. Te denken valt aan (extra) hulp met wassen en strijken, het doen van boodschappen of een grote … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: