001 -Family
Week van de Amateurkunst 2014

Week van de Amateurkunst in Aalsmeer


Geplaatst op: 18 mei 2015

Optredens van muziekverenigingen, een kleurwedstrijd en culturele speurtocht voor kinderen, workshops door De Werkschuit, beeldende kunst in etalages, op zaterdag 30 mei staat het centrum van Aalsmeer bol van de culturele activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Amateurkunst.

Bijna de helft van alle Nederlanders doet aan amateurkunst. In de Week van de Amateurkunst (WAK), dit jaar van 30 mei tot en met 6 juni, kunnen alle amateurkunstenaars zich laten zien. De kleine artiest voor een groot publiek! is het thema van dit jaar.

Programma
In Aalsmeer vindt op zaterdag 30 mei in het kader van de WAK een amateurmanifestatie plaats, die om 13.00 uur geopend wordt door wethouder Gertjan van der Hoeven. In en rond het gemeentehuis zijn er vervolgens optredens van diverse Aalsmeerse koren en van deelnemers van de jaarcursus muziek van het Cultuurpunt op. De Maaandagschilders zijn in actie te bewonderen tijdens de optredens en stellen werken tentoon.
Voor het gemeentehuis is er een informatiemarkt waar amateurverenigingen zich presenteren, evenals het Jeugdcultuurfonds en Cultuurpunt Aalsmeer. De Werkschuit verzorgt er workshops voor jong en oud.

Jeugd
Ook is er een leuk programma voor kinderen. Zij kunnen mee doen aan een culturele speurtocht door het centrum van Aalsmeer, die begint op het Drie Kolommenplein bij het kraampje van Cultuurpunt Aalsmeer. Deelnemers lopen langs de culturele hotspots van het centrum, zoals het Oude Raadhuis, het Cultuurpunt en de Historische Tuin.
Hoogtepunt is de kleurwedstrijd. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op het Molenplein.
In 30 grote vakken kunnen kinderen aan de slag met stoepkrijt. Ze hebben twee uur lang de tijd om de mooiste stoepkrijttekening van Aalsmeer te maken.
Onder toeziend oog van de professionele jury, bestaande uit Dea Kraan en Janna van Zon, tevens leden van de Raad van Advies van het Cultuurpunt, mogen de kinderen alles uit de kast halen om de mooiste tekening te maken. De winnaar gaat er vandoor met een leuke culturele prijs.
De wedstrijd is van 13.00 tot 15.00 op het Molenplein. Inschrijven is gratis en kan op de dag zelf van 12.30 tot 13.00 of vooraf via lgols@cultuurpuntaalsmeer.nl Let op: er is slechts een beperkt aantal inschrijfplekken!

Play in orkest
De middag wordt afgesloten met een optreden van een gelegenheidsorkest. Leden van Aalsmeerse en Kudelstaartste muziekverenigingen komen al in de ochtend samen om een speciaal programma in te studeren. Om 16.15 uur laten zij het resultaat van hun inspanningen horen in de Burgerzaal van het Gemeentehuis.

Concerten, openbare repetities en exposities
Gedurende de Week van de Amateurkunst vinden er nog veel meer activiteiten plaats. Zo geeft Het Bindingkoor op 30 mei twee feestelijke jubileumconcerten in de Doopsgezinde Kerk aan de Zijdstraat. Ook houden koren een openbare repetitie, zoals Vrouwen Ensemble Davanti , de Aalsmeerse Christelijke Oratorium Vereniging en Het Bindingkoor. Zie voor meer informatie over locaties en tijden de website van het Cultuurpunt, www.cultuurpuntaalsmeer.nl

Verder is er in etalages van winkels en leegstaande winkelpanden in het centrum is er gedurende de Week van de Amateurkunst beeldende kunst en verenigingsinformatie te zien.

Week van de Amateurkunst 2014

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Week van de Amateurkunst in Aalsmeer

Optredens van muziekverenigingen, een kleurwedstrijd en culturele speurtocht voor kinderen, workshops door De Werkschuit, beeldende kunst in etalages, op zaterdag 30 mei staat het centrum van Aalsmeer bol van de culturele activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Amateurkunst. Bijna de helft van alle Nederlanders doet aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: