001 -Family
Fotoworkshop De Ronde Venen exposeert in de Bibliotheek in Mijdrecht

Fotoworkshop De Ronde Venen exposeert in de Bibliotheek in Mijdrecht


Geplaatst op: 18 mei 2015

MIJDRECHT - In de bibliotheek van Mijdrecht zal vanaf juni 2015 een fototentoonstelling te zien zijn die het resultaat is van een bijzonder samenwerkingsproject.

In 2014 dook er een unieke handgetekende kaart op uit de nalatenschap van de kunstverzamelaar Wim Nienhuis. De erfgenamen van Wim Nienhof willen graag dat de kaart behouden blijft voor de regio. Het Regionaal Historisch Centrum en Museum De Ronde Venen hebben de kaart in bruikleen gekregen.

De manuscriptkaart is in 1782 gemaakt door Gerbrand Praalder, landmeter van het Hof van Utrecht. De titel van de kaart luidt ‘Nieuwe Kaart van de Groote Rondeveense Polders’. Op de kaart zijn de grenzen en oppervlakten van de verschillende polders duidelijk weergegeven. De meeste namen zijn ook vandaag de dag nog in gebruik. Aan weerszijden zijn de adellijke wapenschilden van de heren Heemraden getekend.

Helaas is de kaart beschadigd en niet alle wapens zijn bewaard gebleven. De kaart is inmiddels gescand en een replica van de kaart en de lijst zijn te bezichtigen in Museum De Ronde Venen. De originele kaart blijft in het depot van RHC Vecht en Venen.

Met behulp van crowdfunding is een aantal projecten georganiseerd. Aan Fotoworkshop De Ronde Venen is gevraagd om hedendaagse foto’s te maken van locaties die op de manuscriptkaart van De Ronde Venen te zien zijn. We zien bijvoorbeeld de Bijleveld, de Stokkelaarsbrug en Wavershoek. Het resultaat is verbluffend mooi.

Op de tentoonstelling zal ook een kopie van de manuscriptkaart te zien zijn en kunt u zelf kijken welke locaties in 1782 al prominent aanwezig waren en hoe Fotoworkshop De Ronde Venen dit in beeld heeft gebracht.

 Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fotoworkshop De Ronde Venen exposeert in de Bibliotheek in Mijdrecht

MIJDRECHT - In de bibliotheek van Mijdrecht zal vanaf juni 2015 een fototentoonstelling te zien zijn die het resultaat is van een bijzonder samenwerkingsproject. In 2014 dook er een unieke handgetekende kaart op uit de nalatenschap van de kunstverzamelaar Wim Nienhuis. De erfgenamen van Wim Nienhof willen graag dat de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: