001 -Family
Songfestival en sportieve locals bij Radio Aalsmeer

Songfestival en sportieve locals bij Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 19 mei 2015

AALSMEER – Deze week bij Radio Aalsmeer onder meer aandacht voor een aantal sportieve Aalsmeerders, zoals de mensen van Triatlon Aalsmeer. Daarnaast nemen we een duik in de songfestivalgeschiedenis en kunt u luisteren naar accordeonist Cor Trommel. Of wat dacht u van suppen aan de Westeinderplas?

Liefhebbers van het Eurovisie Songfestival kunnen donderdag 21 mei hun hart ophalen tijdens ‘Halte Zwarteweg’ van 18.00 tot 19.00 uur. Het programma staat namelijk in het teken van dit muziekfestijn. Verschillende Nederlandse inzendingen worden gedraaid, zoals De Troubadour van Lenny Kuhr en natuurlijk Walk Along van Trijntje Oosterhuis.

Spring je fit
De presentatoren van 'Let'sGo2theDisco' ontvangen vrijdag 22 mei van 18.00 tot 19.00 uur verschillende gezellige en vooral sportieve gasten. Triathlon Aalsmeer komt langs om te vertellen over de zwemloop die zij organiseren in juni. Wat is een zwemloop en wat is een triathlon eigenlijk? Dat hoor je tijdens de uitzending! En Triathlon Aalsmeer verzorgt ook de muzikale top 5. Daarnaast schuift Danielle Jonker aan. Zij organiseert op 10 juni (Nationale Buitenspeeldag) een “ Spring je fit speurtocht". Wat dat precies is, hoor je natuurlijk ook tijdens de uitzending! Daarnaast is het altijd mogelijk om een verzoekplaatje aan te vragen voor je beste vriendin, je grote broer of je tofste meester. De contactgegevens vind je op de website van Radio Aalsmeer.

Suppen op de Westeinderplassen
Zoals iedere vrijdagavond gaan ook deze week om 21.00 uur de deuren van het gezelligste radiocafé van de regio weer open om leuke gasten te ontvangen in de studio. Zo komt Julia langs om alles te vertellen over suppen op de Westeinderplassen, Rody weet alles over de Junior Pramenrace in juni en komt een oproep doen aan de luisteraars en Kirsten heeft onder andere het laatste nieuws over de Ride for the Roses events in Aalsmeer. Deze week presenteert Ron met Marjolein en is er tevens een reportage gemaakt door Caroline bij het nieuwe Theehuis dat onlangs geopend is bij de Historische Tuin. Verder natuurlijk de UIT-Agenda, Ron's Top 40 Hitarchief, de Soulshow-classic en de Twitterhit. Ron en Marjolein zijn deze week opzoek naar een hit waar de zon (sun) in voorkomt. We kunnen namelijk wel wat zon gebruiken. Geef maar door via Twitteraccount: Vrij_avondcafé of een bericht op de Facebookpagina van Vrijdagavondcafé. Bellen tijdens de uitzending tussen 21.00 en 23.00 uur mag natuurlijk ook via 0297-325858. Onder alle inzendingen verloten we een set van 2 bioscoopkaarten voor een film naar keuze in Crown Cinema.

Vanuit de coulissen
Het programma ‘Sem op zaterdag’ zendt zaterdag 23 mei van 11.00 tot 12.00 uur een Beatles-special uit. Presentator Sem van Hest neemt voor deze bijzondere uitzending niet alleen plaatst achter de microfoon. Dé Beatles-kenner van Aalsmeer, Jan van Veen, vergezelt hem. Samen nemen ze u in een uurtje mee langs de geschiedenis van de nog altijd populaire band. Dit aan de hand van muziek, verschillende verhalen en legendes. Er is aandacht voor zowel de bekende als minder bekende nummers en ook de mensen die vanuit de coulissen de carrière van dit viertal mede vormgaven worden niet vergeten. Deze uitzending zal een feest van herkenning zijn voor Beatles-liefhebbers, maar de heren zullen ook zorgen voor een “Oh, dat wist ik nog niet – momentje”.
Bij ‘Aalsmeer Politiek’ van 12.00 tot 13.00 uur is er elke week een andere Aalsmeerse politieke partij te gast. Zaterdag 23 mei is het de beurt aan de Het Aalsmeers Collectief (HAC).

Accordeonist Cor Trommel
Afgelopen maandag was de bekende Aalsmeerder Henk van Leeuwen te gast in Aalsmeers enige talkshow ‘Door de Mangel’. Uiteraard kwam zijn bedrijf Westeinder Rondvaart aan bod, maar ook vertelde hij over het ontstaan van de Dippers en de Pramenrace. Wist u trouwens al dat Westeinder Rondvaart volgend jaar ook bootjes met een elektromotor gaat verhuren? Als voorwerp nam Henk een heus ‘klettervest’ mee en onthulde dat zijn ‘idool’ Mike (Multi) van der Laarse is. Nieuwsgierig geworden, maar de uitzending gemist? Zaterdag 23 mei wordt het programma herhaald om 13.00 uur, maar u kunt het ook terugluisteren via uitzending gemist op www.radioaalsmeer.nl.
Voor komende maandag heeft de rondvaartbootkapitein accordeonist en kweker in ruste Cor Trommel uitgenodigd. Cor maakt ook deel uit van de Dippers Henk wil graag weten hoe lang Cor nog doorgaat met zijn muzikale carrière. Wie weet speelt Cor maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een leuk deuntje en wordt hij daarbij door de Dippers bijgestaan.

Plaatje aanvragen?
Altijd al een plaatje willen aanvragen? Voor jezelf of misschien voor een ander? Sinds januari 2015 kun je bij Radio Aalsmeer op een wel erg bijzondere manier een plaatje aanvragen, namelijk via een praatpaal! De praatpaal staat voor onze radiostudio in de Crown Business Studio’s Aalsmeer (als je door de hoofdingang binnenkomt links). Volg de instructies op de praatpaal en wie weet hoor je jouw boodschap plus je verzoeknummer op Radio Aalsmeer. De aangevraagde verzoeknummers worden elke donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur gedraaid in het programma ‘Praatpaal Aalsmeer’.

Frequenties en terugluisteren
Radio Aalsmeer is de lokale omroep van Aalsmeer en omgeving. De omroep is te beluisteren via 105.9 FM in de ether, 99.0 FM op de kabel en via de livestream op de website: www.radioaalsmeer.nl. Elke avond en in het weekend overdag brengt Radio Aalsmeer informatieve en interessante programma’s. In de nacht en doordeweeks overdag kunt u genieten van fijne muziek. Uitzendingen zijn terug te beluisteren via de website. Volg Radio Aalsmeer ook op Twitter (@RadioAalsmeer) en Facebook (www.facebook.com/radioaalsmeer). Het bezoekadres van de studio is Van Cleeffkade 15, Aalsmeer (in de Crown Business Studio’s).

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Songfestival en sportieve locals bij Radio Aalsmeer

AALSMEER – Deze week bij Radio Aalsmeer onder meer aandacht voor een aantal sportieve Aalsmeerders, zoals de mensen van Triatlon Aalsmeer. Daarnaast nemen we een duik in de songfestivalgeschiedenis en kunt u luisteren naar accordeonist Cor Trommel. Of wat dacht u van suppen aan de Westeinderplas? Liefhebbers van het Eurovisie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: