001 -Family
Atelierroute op 30 en 31 mei in alle kernen De Ronde Venen

Atelierroute op 30 en 31 mei in alle kernen De Ronde Venen


Geplaatst op: 19 mei 2015

DE RONDE VENEN – Maar liefst 69 kunstenaars stellen op zaterdag 30 en zondag 31 mei hun ateliers open voor publiek tijdens KunstRondeVenen, een tocht langs 46 werkplaatsen van de creatieve bewoners uit de gemeente. Na het overweldigende debuut in 2013 vindt de tweede editie van KunstRondeVenen dit jaar plaats in alle dorpen van De Ronde Venen.

KunstRondeVenen voert bezoekers langs ateliers van Rondeveense kunstenaars van allerlei disciplines. Op zaterdag 30 en zondag 31 mei stellen zij hun werkplaats open voor publiek. Tijdens de eerste editie deden Amstelhoek, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis mee met de kunstroute. Nu doen er ook kunstenaars mee uit Abcoude en Baambrugge, dus KunstRondeVenen is dit jaar in alle dorpskernen vertegenwoordigd!

Startlocatie Willisstee
In startlocatie De Willisstee in Wilnis vinden bezoekers een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en één van hun werken en van de optredens die zij onderweg kunnen zien. Aan de hand daarvan kunnen ze in het dorpscentrum een selectie maken van de ateliers die zij willen bezoeken en zo hun eigen route uitstippelen.
Op de startlocatie is een lijstenmaker aanwezig om bezoekers te voorzien van tips en trucs op inlijstvlak en treden leerlingen op van Studio Rotschild.

Op zaterdag speelt accordeonist Wim Holla Amsterdamse meezingers in Wilnis en op zondag is de beurt aan de Heyser Klezmerband en het ensemble MOSKWA. Die zondag is er veel te beleven, want ook treedt accordeoniste Greetje Vrolijk op in Mijdrecht. Op zaterdag staat close harmonygroep Tough Tenors in een Hoefse glasblazerij en verder kunnen kinderen op beide dagen in een keramiekwerkplaats in De Hoef onder begeleiding boetseren of een potje draaien. En er zijn workshops, een aurareading en nog veel meer!

Kunstkaravaan
Speciaal voor dit weekend zijn KunstRondeVenen en leerlingen van muziek- en dansschool Kunst Rond de Venen en Jeugdtheaterschool Abcoude een bijzondere samenwerking met elkaar aangegaan. De kinderen hebben optredens voorbereid, gebaseerd op een vijftal werken van kunstenaars. Hiermee gaan zij als De Kunstkaravaan zondagmiddag on tour! In een knalgele Amerikaanse schoolbus trekken de creatievelingen om 13.00 vanaf De Willisstee langs de ateliers van de vijf kunstenaars om hun zelf in elkaar gedraaide show op te voeren.

De Willisstee is gevestigd aan de Pieter Joostenlaan 24 in Wilnis. Op zaterdag en zondag zijn bezoekers hier welkom van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op beide dagen zijn alle atelierdeuren eveneens geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, het complete programma en het tijdschema van de Kunstkaravaan kijk op www.kunstrondevenen.nl.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atelierroute op 30 en 31 mei in alle kernen De Ronde Venen

DE RONDE VENEN – Maar liefst 69 kunstenaars stellen op zaterdag 30 en zondag 31 mei hun ateliers open voor publiek tijdens KunstRondeVenen, een tocht langs 46 werkplaatsen van de creatieve bewoners uit de gemeente. Na het overweldigende debuut in 2013 vindt de tweede editie van KunstRondeVenen dit jaar plaats Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: