Rapper Snelle legt de fijne kneepjes van het tekstschrijven uit

Urban Arts-project van Cultuurpunt Aalsmeer wegens succes uitgebreid


Geplaatst op: 19 mei 2015

De afgelopen weken kon je op OBS Sameneen, OBS Kudelstaart, De Brug en de Hoeksteen keiharde beats voelen, supersnelle rapteksten horen, de mooiste graffiti tekeningen vinden en de vetste tricks en breakdance moves zien. De groepen 7 van deze scholen deden mee aan het Urban Arts project van het Cultuurpunt Aalsmeer.

Tijdens dit project kregen de leerlingen les van een professionele DJ, rapper, Breakdancer en graffiti artiest. Ze leerden alles over de rijkste DJ’s, schreven met de klas een rap, kregen een choreografie aangeleerd en mochten een “piece” maken van hun eigen naam.

“Met dit project laten we leerlingen zien dat cultuur veel meer is dan een schilderij of een klassiek muziekstuk. Dat cultuur veel dichter bij hen ligt dan ze denken. Op die manier proberen we de leerlingen te prikkelen om zelf aan de slag te gaan met een van deze kunst disciplines” Aldus Lennard Gols, combinatiefunctionaris cultuur in dienst van het Cultuurpunt Aalsmeer.

Ruim 60 leerlingen schreven zich in voor een korte gratis vervolgcursus in een van de disciplines. Graffiti vindt plaats bij poppodium N201, Breakdance in de Can Dance studio en de DJ’s gaan aan de slag in de studio van House of beats. De rap workshop vindt plaats bij het Cultuurpunt. Rapper snelle neemt zijn eigen rap studio mee en gaat samen met de leerlingen een nummer opnemen.

Vanwege het grote succes van dit project heeft het Cultuurpunt besloten het project uit te breiden naar de Zuidooster en de Oosteinder. Vandaag (Donderdag 21 mei) krijgen de leerlingen hun eerste les. Ook deze leerlingen mogen zich na afloop weer inschrijven voor gratis vervolglessen.

Rapper Snelle legt de fijne kneepjes van het tekstschrijven uit

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Urban Arts-project van Cultuurpunt Aalsmeer wegens succes uitgebreid

De afgelopen weken kon je op OBS Sameneen, OBS Kudelstaart, De Brug en de Hoeksteen keiharde beats voelen, supersnelle rapteksten horen, de mooiste graffiti tekeningen vinden en de vetste tricks en breakdance moves zien. De groepen 7 van deze scholen deden mee aan het Urban Arts project van het Cultuurpunt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: