001 -Family
What’s Up in Uithoorn: De Uithoornse Spelen

What’s Up in Uithoorn: De Uithoornse Spelen


Geplaatst op: 22 mei 2015

De Uithoornse Spelen zitten er weer op. Ruim 800 kinderen van groepen 5 t/m 8 van acht verschillende basisscholen hebben deelgenomen aan de sportdagen op 29 april en 20 mei, die plaats vonden op het terrein van Legmeervogels en AKU.

Op 29 april stond voor groep 5 levende spelen op het programma. Groep 6 kon genieten van diverse atletiek spelen. Zo werd er levend vier op een rij gespeeld, angry birds trefbal en moesten de kinderen zo ver of hoog mogelijk springen of werpen. Op 20 mei was het de beurt voor de groepen 7 en 8, die zich uit konden leven binnen het thema bal- en racketsporten en alternatieve sporten, zoals James Bond ball, bootcamp en ultimate frisbee.

In totaal werden 20 verschillende spellen georganiseerd over twee dagen.

De sportdagen werden geopend door de mascotte Druppie ( Druppie stimuleert kinderen water te drinken) en met een openingsdans. Na de openingsdans gingen de groepen als verschillende landen richting de sportonderdelen.

Deze sportdag stond in het teken van integratie met andere scholen. Elke groep werd in tweeën gesplitst en gemengd met een halve groep van een andere school. Kennismaking stond centraal en niet de winfactor. In de pauzes kregen de kinderen een stuk fruit en waterflesje overhandigd. Na afloop van de spelen kregen de kinderen een deelnemersvaantje uitgereikt en verlieten voldaan het terrein van Legmeervogels.

We zijn veel dank verschuldigd aan de 5 studenten van Sport Management & Ondernemen bij de ondersteuning van de organisatie van de sportdagen en de studenten van de opleiding ROC Sport & Gezondheid, voor de begeleiding van de spellen. Tevens willen we leerkrachten en begeleiders van de verschillende groepen bedanken voor hun inzet en natuurlijk de Legmeervogels en AKU voor het gebruik van de accommodatie. Ook zonder de goede zorgen van de EHBO en de bijdragen van de sponsoren (Zorg en Zekerheid en Goudreinet) waren de Uithoornse Spelen niet mogelijk geweest.

Wij kijken alweer uit naar de volgende Uithoornse Spelen in 2016!

What’s Up Uithoorn

Meer informatie?
Voor meer informatie of vragen, neem dan contact op met What’s Up in Uithoorn via uithoorn@sportservicehaarlemmermeer.nl of de website: www.whatsupuithoorn.nl .

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

What’s Up in Uithoorn: De Uithoornse Spelen

De Uithoornse Spelen zitten er weer op. Ruim 800 kinderen van groepen 5 t/m 8 van acht verschillende basisscholen hebben deelgenomen aan de sportdagen op 29 april en 20 mei, die plaats vonden op het terrein van Legmeervogels en AKU. Op 29 april stond voor groep 5 levende spelen op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: