KDO met opgeheven hoofd uitgeschakeld in de nacompetitie tegen sterk Hoofddorp

Geplaatst op: 26 mei 2015

Na de verdiende 2-0 thuisnederlaag van vorige week, was er een voetbalwonder voor KDO nodig in Hoofddorp om zich alsnog te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie. Positief was de terugkeer van de vakantievierende Joeri Stange en de geschorste Mathijs van Rijn in de Kwakelse basiself. Daartegenover stond echter een waslijst van afwezigen: Bart van der Tol (geschorst), Joris Kortenhorst (geschorst), Mathijs Molleman (vakantie), Maurice Bartels (geblesseerd) en Sven Vlasman (langdurig geblesseerd). Hierdoor begonnen onder andere de jongelingen Bart Hoving en Jim Klijn aan de start op het sportpark De IJvelden.

Trainer Raymond de Jong besloot om van meet af aan met veel druk naar voren te spelen en hanteerde hierbij de offensieve 3-4-3 formatie. In tegenstelling tot de eerste helft van vorige week, kon KDO in Hoofddorp meer tegenstand bieden aan de tweedeklasser. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd, waarbij de Kwakelaars in de beginfase tot twee keer dichtbij een penalty waren, maar de overtredingen op Joeri Stange waren net niet hard genoeg. Bij de thuisploeg, wederom spelend op oorlogssterkte, was de technische linksbuiten, Jasper de Bie, de gevaarlijkste man in de eerste helft. KDO probeerde te voetballen op het kunstgras en dankzij een man meer op het middenveld verliep de opbouw regelmatig soepel. Het haperde echter bij de aanvoer naar en het gevaar van de aanvallers, zodat er uiteindelijk niet gescoord werd tot aan de rust. Uitblinkers aan de Kwakelse zijde waren in de eerste helft middenvelders Bart Hoving en Menno Lingeman.

In de tweede helft kwam Hoofddorp in de 53e minuut op voorsprong. Na een strakke voorzet vanaf links, werd de bal doorgekopt en verlengd waarna de bal van dichtbij door Jelmer de Winter binnengeschoten kon worden, 1-0. KDO streed voor wat het waard was in Hoofddorp en kreeg in de 67e minuut loon naar werken. Nadat Timo Kas de bal in ene van de linker- naar de rechterkant verlegde, nam Joeri Stange de bal knap aan, omspeelde zijn tegenstander en schoot fraai de 1-1 in de lange hoek binnen. De Kwakelaars hoopten op dat moment nog op een stunt, maar de jonge thuisploeg besliste in de 80e minuut de tweeluik met KDO definitief. Na wederom een geslaagde actie van linksbuiten De Bie kon de spits van de thuisploeg, Ibrahim Akkabi, de 2-1 aantekenen, wat ook de eindstand betekende.

KDO kan ondanks de nipte nederlaag terugkijken op een goede tweede wedstrijd, maar is uiteindelijk een maatje te klein gebleken voor het gerenommeerde Hoofddorp. De Kwakelaars hebben een geslaagd seizoen gedraaid in de derde klasse. Als kersverse promovendus heeft KDO het toch maar geflikt om de nacompetitie te behalen. Pech hierbij was dat het direct tegen Hoofddorp moest spelen en dat erop beslissende momenten teveel bepalende spelers afwezig waren. Grootste aderlating in de afgelopen zes weken was het gemis van de fysiek sterke aanvoerder Sven Vlasman, die met zijn kracht voorin altijd voorop gaat in de strijd. Volgend jaar speelt KDO dus wederom in de derde klasse en heeft de Kwakelse ‘Heen en Weer’ dit seizoen een jaartje rust gekregen!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Doron Borger, Jim Klijn (65e Sjors Kas), Timo Kas, Bart Hoving, Menno Lingeman, Rick Kruit (77e Remco de Boer), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na de verdiende 2-0 thuisnederlaag van vorige week, was er een voetbalwonder voor KDO nodig in Hoofddorp om zich alsnog te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie. Positief was de terugkeer van de vakantievierende Joeri Stange en de geschorste Mathijs van Rijn in de Kwakelse basiself. Daartegenover stond … Lees meer »