001 -Family
Twee districtskampioenen voor UWTC

Twee districtskampioenen voor UWTC


Geplaatst op: 26 mei 2015

Maandag 25 mei (2e Pinksterdag) stonden in heel Nederland de districtskampioenschappen wielrennen op het programma. De wielrenners van Noord-Holland mochten naar industrieterrein de Beverkoog in Alkmaar, de thuisbasis van WV Noord-Holland. UWTC nieuwelingen Menno van Capel, Sven Nijhuis en Stijn Ruijter mochten al om 09.00 uur aan hun kampioenschap beginnen op het snelle rondje van ruim 2 km op het industrieterrein. Er werd dan ook gelijk snel vertrokken met direct vele uitlooppogingen. Menno en Sven probeerde het ook maar niemand kreeg ruimte. Halverwege kwam er enige rust in het peloton. Tijd voor Stijn om op avontuur te gaan. Samen met Ivar Immerzeel van de Amstel en Teun van Galen van HRTC uit Hoorn pakte deze 15-jarige Uithoornaar 15 seconden. In het peloton werd wel gereageerd maar de Amstel en HRTC gingen niet vol in de achtervolging omdat ze een ploeggenoot in de kopgroep hadden zitten. Het werd een kat en muis spel waarbij de volgauto dan weer achter en dan weer voor de kopgroep ging rijden. Twee ronden voor het einde reed deze auto weer achter de kopgroep en was de zaak bijna beklonken. Halverwege de laatste ronde nam Stijn geen risico en liet zijn medevluchters achter om alleen over de finish te komen. Een mooie overwinning en dito titel, waarmee hij zich automatisch kwalificeert voor het NK. Menno werd 10e in de sprint van het peloton en Sven eindigde op de 23 e plaats. Bij de masters 50+ en 60+ reden UWTC leden Rene Oudshoorn en Ben de Bruin mee. Ben de Bruin reed verrassend naar de 3e plaats bij de 60+, en voor Rene Oudshoorn een 27e plaats bij de 50+. Bij de junioren alleen Bart de Veer aan start voor UWTC. Bart eindigde in het peloton op de 18e plaats. Verder uitslagen van de UWTC leden: 6 Harry van Pierre (masters 40+), 7 Jeroen Breewel (elite) en 9 Steven Stenekes (elite)

Ondertussen reden de Noord-Hollandse dames hun DK gezamenlijk met Zuid-Holland in Maassluis. Hier reed de 16-jarige Lorena Wiebes uit Mijdrecht een zeer actieve wedstrijd bij de nieuwelingen meisjes. Diverse ontsnappingspogingen van andere rensters wist zij weer teniet te doen. Lorena kwam als 2e uit de laatste bocht en wist vol sprintend de winst op te strijken. UWTC kan zeer tevreden zijn met deze twee jonge districtskampioenen!

Druk weekend voor masters 60+ van UWTC
De masters 60+ reden ook op zaterdag en zondag al een wedstrijd. Op zaterdag in Amersfoort en op zondag in Maassluis. Bij beide wedstrijden wist John Tromp uit Kudelstaart de tweede plaats voor zich op te eisen. Behaalde Guus Zantingh op zaterdag nog de 8e plaats, op zondag kwam hij vlak voor de finish ten val. Hierdoor miste Guus een goede klassering en zal hij voorlopig even rustig aan moeten doen. Leen Blom finishte op zondag als 15e.

Jeugdronde van Uithoorn
Zondag 31 mei wordt de jeugdronde van Uithoorn verreden op het wielerparcours van UWTC rondom sportpark Randhoorn. Tussen 10.30 en 15.30 uur zullen de diverse leeftijdscategorieën worden verreden. Publiek is van harte welkom om te komen kijken. Toegang is gratis.


Ben de Bruin uit Uithoorn werd derde op het districtkampioenschapLaatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee districtskampioenen voor UWTC

Maandag 25 mei (2e Pinksterdag) stonden in heel Nederland de districtskampioenschappen wielrennen op het programma. De wielrenners van Noord-Holland mochten naar industrieterrein de Beverkoog in Alkmaar, de thuisbasis van WV Noord-Holland. UWTC nieuwelingen Menno van Capel, Sven Nijhuis en Stijn Ruijter mochten al om 09.00 uur aan hun kampioenschap beginnen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: