Verschillende recepten heb ik al gehaald uit het Powerfood boek van Rens Kroes. Nou zegt Powerfood me niet zo heel erg veel, wat ik vooral belangrijk vind is dat het lekker en gezond is. En dat zijn veel van de recepten uit dit boek zeker.
Vandaag de quinoasalade. Quinoa is voor mij nog nieuw. Ik heb het nog niet vaak gegeten, maar ben enthousiast geworden sinds ik deze salade een aantal keren heb gemaakt. Deze salade is een lunch recept maar met een geroosterd volkorenbroodje erbij ook prima als diner:
Quinoasalade
Bereidingstijd 35 minuten- 4 personen
Ingrediënten:
180 gr quinoa- 1 vegetarisch bouillonblokje- ¾ komkommer- 200 gr cherrytomaatjes- 1 avocado- 1 el olijven- 1 lente uitje- 1 kleine rode ui- 150 gr fetablokjes- 2 teentjes knoflook- 2 el fijngehakte koriander- zout en peper- 1 tl citroensap- 1 el olijfolie- handje rucola.
Bereiding:
Was de quinoa en kook hem met ongeveer 300 ml water en een bouillonblokje gaar en laat hem afkoelen. Snijd de komkommer, tomaatjes, avocado, olijven en uien in kleine stukjes, verkruimel de feta, knijp de knoflook uit en voeg alles samen met de korander toe aan de quinoa. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap en olijfolie. Hussel alles met een lepel door elkaar. Voeg als laatste wat rucola toe.
In haar praktijk Balans Gewichtsconsulent in de Ronde Venen begeleid Voedingsdeskundige en gewichtsconsulent Lodi Kolhoop mensen met over- of ondergewicht naar een gezonde leefstijl. Consulten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraars. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-12912878 info@balans-gewichtsconsulent.nl
Geplaatst op: 26 mei 2015