001 - Escaperoom aglemeen
Wethouder Ad Verburg bedankt de heer Steltenpoot van BAM Infra. Hij was verantwoordelijk voor de aanleg van de nieuwe brug en de waterval, die op de achtergrond te zien is.

Nieuw centrum Kudelstaart Mijnsheerlijckheid afgerond


Geplaatst op: 26 mei 2015

Op donderdag 22 mei heeft Wethouder Ad Verburg symbolisch het project Mijnsheerlijckheid afgerond door de pomp van de nieuwe waterval aan te zetten.

Bij zijn toespraak gaf Wethouder Verburg aan dat hij trots was dat dit schitterende project nu écht af is. Met een mooie nieuwe brug, mooie groenvakken en een waterval. Het project Mijnsheerlijckheid is een gezamenlijke ontwikkeling van BAM Woningbouw en Stichting Habion en vormt het nieuwe dorpshart van Kudelstaart.

Wethouder Verburg bedankte de ontwikkelaars BAM, Habion Jan Dreschler van Zorgcentrum Aelsmeer en de architect voor hun inzet en het mooie ontwerp. Het is een heel mooi project geworden waar ze trots op kunnen zijn. De woningen van Mijnsheerlijckheid staan in een unieke woonzorgzone waar wonen, welzijn en zorg optimaal samen gaan. Het project is de tijd vooruit met scheiden van wonen en zorg in zo’n groot complex. Voor mensen die het nodig hebben is de zorg vlakbij. Veel andere gemeenten komen hier kijken hoe we dat gedaan hebben.
De wethouder gaf ook aan dat hij al veel mensen gesproken heeft die er wonen. Ze zijn heel blij en dankbaar om hier in Mijnsheerlijckheid te wonen.

In het nieuwe dorpshart staan nu 129 nieuwe huur- en koopwoningen in Amsterdamse School stijl. Veel woningen uit dit project zijn geschikt als zorgwoning. De bewoners van de nieuwe woningen kunnen ook gebruik maken van zorg aan huis als men dat wil. Dit kan zelfs, waar nodig, 24 uur per dag. Zorgcentrum Aelsmeer kan deze zorg leveren. Ook is zorgsteunpunt ‘Voor Elkaer’ gerealiseerd waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen eten.

In het project zijn verschillende woningen gerealiseerd die in de Woonvisie van de gemeente Aalsmeer staan. Zo zijn er woningen voor zowel ouderen als starters. Verder is er een mix van sociale huur, gewone huur en koopwoningen voor verschillende doelgroepen. De woningen zijn levensloopbestendig, er zijn geen drempels en alle etages zijn bereikbaar met een lift. Deuropeningen en gangen zijn ruim, zodat de woningen ook rolstoeltoegankelijk zijn. Met dit project voldoet de gemeente aan een lange gekoesterde wens in Kudelstaart om wat meer woonruimte voor ouderen te realiseren.

Kudelstaart heeft een nieuw dorpshart, een centrale ontmoetingsplek met ruimte en met water. De speciale inrichting van de openbare ruimte zorgt ervoor dat dit niet alleen een prettige verblijfsruimte is, maar dat het plein vanuit de woningen ook een mooi uitzicht biedt. Door de ruimtelijkheid van de ruime watergang en de nabijheid van het winkelcentrum en de Westeinder plassen is het een prettig gebied om te wonen en te verblijven.

Wethouder Ad Verburg bedankt de heer Steltenpoot van BAM Infra. Hij was verantwoordelijk voor de aanleg van de nieuwe brug en de waterval, die op de achtergrond te zien is.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw centrum Kudelstaart Mijnsheerlijckheid afgerond

Op donderdag 22 mei heeft Wethouder Ad Verburg symbolisch het project Mijnsheerlijckheid afgerond door de pomp van de nieuwe waterval aan te zetten. Bij zijn toespraak gaf Wethouder Verburg aan dat hij trots was dat dit schitterende project nu écht af is. Met een mooie nieuwe brug, mooie groenvakken en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: