001 -Family
sfeerimpressie woonworkshop #2

Veel belangstelling flexwoningen op woonworkshop #2


Geplaatst op: 29 mei 2015

Ook de tweede woonworkshop in de grote zaal van De Boei was tot de laatste plek gevuld met geïnteresseerden in Vinkeveld, de nieuwe woonwijk voor Vinkeveen. Tijdens deze avond schoven ruim 130 bezoekers aan thematafels om te praten over de toekomstige inrichting van de wijk, duurzaamheid en architectuur van de woningen. Een bijzonder hoogtepunt was de start verkoop van de eerste woningen in het plan. De 16 flexwoningen konden rekenen op veel belangstelling.

Het projectteam Vinkeveld ging woensdagavond aan de tafels uitgebreid in gesprek met groepjes bezoekers over thema’s als openbare ruimte, architectuur en verkaveling en duurzaamheid. Tussendoor konden bezoekers met specialisten praten over betaalbaarheid en kunst in de wijk. Vinkeveld wordt een bijzondere en onderscheidende wijk juist omdat de woonwijk écht samen met de toekomstige bewoners wordt gemaakt.

Enthousiasme over duurzame woningen

Bezoekers waren erg enthousiast over de duurzaamheidsmaatregelen die bij alle woningen standaard worden toegepast. Wethouder Moolenburgh is hier content mee: ‘Wij willen van Vinkeveld de meest duurzame wijk van de gemeente maken. Fijn dat ons enthousiasme gedeeld werd bij de workshop. Logisch, de zogenaamde basiswoning levert al een besparing op van naar schatting 1.500 euro per jaar door zonnepanelen en goede isolatie. Vinkeveld gaat daarin veel verder dan wat wettelijk wordt geëist.’ Toekomstige bewoners die een nog duurzamere woning wensen, kiezen straks uit een van de pluspakketten.

16 flexwoningen in verkoop

De avond was tevens de succesvolle start verkoop van de eerste woningen in het plan. Veel Vinkeveners konden niet wachten om zich in te schrijven voor één van de 16 flexwoningen. Tot en met woensdag 10 juni kunnen kopers zich bij Vida makelaars op een bouwnummer inschrijven. Bij dubbele inschrijvingen wordt op vrijdag 12 juni door een notaris geloot.

Voor in de agenda: 20 juni en 14 september

Zaterdagmiddag 20 juni is het tijd voor een vrolijke zomerborrel op de bouwlocatie Vinkeveld aan de Voorbancken in Vinkeveen. Enop maandagavond 14 september is de derde woonworkshop gepland. Dan staan de woningen centraal. De derde woonworkshop is tevens de laatste voordat de volgende woningen volgens planning in oktober in verkoop gaan. Om op de hoogte te blijven van het programma en de start verkoop kunnen belangstellenden zich inschrijven via woneninVinkeveld.nl. Volg Vinkeveld via Facebook. Bezoekers van een of meer woonworkshops worden beloond met voorrang bij de verkoop.

Gemeente De Ronde Venen geeft vorm aan dit cocreatieproces met een aantal ontwikkelende partijen (Vink+Veenman, MIII Architecten, Stichting Afbouwwoningen) en met GroenWest voor de sociale huurwoningen.

sfeerimpressie woonworkshop #2

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel belangstelling flexwoningen op woonworkshop #2

Ook de tweede woonworkshop in de grote zaal van De Boei was tot de laatste plek gevuld met geïnteresseerden in Vinkeveld, de nieuwe woonwijk voor Vinkeveen. Tijdens deze avond schoven ruim 130 bezoekers aan thematafels om te praten over de toekomstige inrichting van de wijk, duurzaamheid en architectuur van de Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: