Uniek wandel- en hardloopevenement in het Groene Hart: De Linieloop

Uniek wandel- en hardloopevenement in het Groene Hart: De Linieloop


Geplaatst op: 8 juni 2015

Dit jaar wordt herdacht dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. Rondom de bevrijding werden vele bevrijdingsfeesten georganiseerd, één van deze feesten vond plaats bij Fort Uithoorn in Amstelhoek. Stichting Cultura De Ronde Venen (www.cultura-drv.nl) zal in het weekend van 13 en 14 juni bij het Fort Uithoorn een aantal festiviteiten organiseren, waarbij de bezoekers de sfeer van 70 jaar geleden kunnen herbeleven.

Een sportief onderdeel van het programma is De Linieloop op zondag 14 juni. Dit is een prestatie/wandeltocht voor hardlopers en wandelaars. De te lopen afstand bedraagt 8 kilometer. Er wordt gestart vanuit het Fort Uithoorn. Het parcours loopt via de Kromme Mijdrecht naar de Amstel. Daar worden alle deelnemers met een pont overgezet naar het Fort aan de Drecht (Uithoorn). Dan loopt het parcours verder langs de Amstel terug naar Amstelhoek. De finish zal komen te liggen in het midden van Fort Uithoorn.(Amstelhoek)

De prestatieloop voor de hardlopers start om 10.00 uur. Tussen 10.00 en 10.20 uur gaan de wandelaars van start. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur in de Genieloods aan de voorkant van het fort. Daar is ook een horecagelegenheid. Alle deelnemers ontvangen een stempelkaart. De laatste stempelpost sluit om 13.30 uur. De kosten voor dit unieke evenement bedragen 5 euro, en als herinnering ontvangen de deelnemers bij een volle stempelkaart een medaille.
In het fort is kleedgelegenheid aanwezig in de voormalige ruimten waar de soldaten en officieren verbleven.

De organisatie van de Linieloop wordt verzorgd door de atletiekverenigingen AKU (Uithoorn) en De Veenlopers (Mijdrecht). Een unieke samenwerking die tot doel heeft een bijzonder en sportief evenement te organiseren. Alle informatie is terug te vinden op de websites van de AKU www.aku-uithoorn.com en De Veenlopers www.veenlopers.nl.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uniek wandel- en hardloopevenement in het Groene Hart: De Linieloop

Dit jaar wordt herdacht dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. Rondom de bevrijding werden vele bevrijdingsfeesten georganiseerd, één van deze feesten vond plaats bij Fort Uithoorn in Amstelhoek. Stichting Cultura De Ronde Venen (www.cultura-drv.nl) zal in het weekend van 13 en 14 juni bij het Fort Uithoorn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: