001 -Family
KunstRondeVenen gezellig druk

KunstRondeVenen gezellig druk


Geplaatst op: 1 juni 2015

DE RONDE VENEN – KunstRondeVenen kijkt terug op een succesvolle tweede editie. De 46 ateliers die op zaterdag 30 en zondag 31 mei waren opengesteld voor publiek werden druk bezocht door enthousiaste kunstliefhebbers uit de gemeente en ver daarbuiten.

Bij startlocatie De Willisstee in Wilnis hangt één kunstwerk van elk van de 69 deelnemende kunstenaars. Honderden bezoekers laten zich hier zaterdag en zondag prikkelen om zelf een route uit te stippelen. De regen, vooral op de zondag, weerhoudt bezoekers er niet van om toch op de fiets te stappen om verschillende ateliers af te gaan. Anderen zien de route per fiets niet zitten en pakken gewoon de auto. Tijdens de eerste editie in 2013 deden Amstelhoek, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis mee met de kunstroute. Dit jaar zijn Abcoude en Baambrugge er ook bij.

Paviljoen Viscentrum bij Fort Abcoude biedt dit weekend onderdak aan de werken van Flory Oerlemans-Pels en Alex Stempels, maar is ook een aangename schuilplek voor de buien op zondag. De warme hapjes en koude bieren vinden er gretig aftrek. Op de meeste locaties wachten de kunstenaars hun gasten niet alleen op met eigen werken en enthousiaste verhalen, maar ook met allerlei lekkers. In het atelier in de tuin van Rita Kroom in Baambrugge staan de koffie, thee, fris en koekjes al klaar. Ze was van tevoren bang dat het aantal bezoekers tegen zou vallen omdat Baambrugge ‘in het staartje van de gemeente ligt’, maar dat blijkt mee te vallen. “Op zaterdag ben ik de hele dag buiten geweest om bezoekers langs de beelden te leiden.” En halverwege de zondagmiddag heeft ze een kleine vijftig bezoekers geturfd.

Ook wordt het hele weekend opgetreden door voornamelijk lokale artiesten. Hoofdact zijn de leerlingen van muziek- en dansschool Kunst Rond de Venen en Jeugdtheaterschool Abcoude. Zij rijden langs ateliers in een knalgele Amerikaanse schoolbus. De kinderen hebben al weken van tevoren optredens voorbereid, gebaseerd op werken van kunstenaars. Dat levert bijzondere resultaten op voor het publiek en al helemaal voor de kunstenaars zelf, die hun werk zondagmiddag ineens tot leven zien komen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

KunstRondeVenen gezellig druk

DE RONDE VENEN – KunstRondeVenen kijkt terug op een succesvolle tweede editie. De 46 ateliers die op zaterdag 30 en zondag 31 mei waren opengesteld voor publiek werden druk bezocht door enthousiaste kunstliefhebbers uit de gemeente en ver daarbuiten. Bij startlocatie De Willisstee in Wilnis hangt één kunstwerk van elk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: