Atlantis 2 wint ook laatste wedstrijd van het seizoen

Geplaatst op: 1 juni 2015

Zaterdag 30 mei 2015, mocht het 2de door de Rabobank gesponsorde team van Atlantis, zijn retourwedstrijd tegen Oranje Nassau in Amsterdam spelen. De eerste wedstrijd werd thuis in Mijdrecht gewonnen, maar Atlantis wilde deze wedstrijd niet onderschatten. Tevens had coach Peter v.d. Wel nog drie doelen aan het team meegegeven; de tweede helft van het veldseizoen ongeslagen blijven, het 200ste doelpunt scoren en nog 1x proberen meer dan 20 doelpunten in een wedstrijd te scoren. Uiteindelijk zijn twee van de drie doelstellingen voor deze wedstrijd behaald.

Atlantis begon de wedstrijd enthousiast, maar bleek wat moeite te hebben om te scoren, ondanks vele mooie (en natuurlijk ook soms wat minder mooie) aanvallen. Maar uiteindelijk wist het 1ste aanvalsvak met Timo Jongerling, Robin van ’t Schip, Wendy Kentrop en Chantal Poolman door een mooie doorloopbal van Wendy op een voorsprong te komen. Het andere vak met Cynthia Sassen, Sandra Gortenmulder, Berry de Jong en Maarten Helsloot verdedigde goed, maar kon niet voorkomen dat Oranje Nassau de 1-1 scoorde. Atlantis bleef door knokken en scoren, op een zeer traag kunstgrasveld en uiteindelijk maakte Berry de Jong het 200ste doelpunt van het veldseizoen met een mooi schotje en was de stand 1-6.

De tweede helft ging Oranje Nassau opeens ook wat meer scoren. Atlantis leek hiervan iets geschrokken te zijn in het begin, maar uiteindelijk wisten zij ook de korf weer te vinden. Lisanne van Doornik kwam er nog in voor Cynthia Sassen en ook reserve Richard Bloos werd de laatst 10 minuten van de wedstrijd nog ingebracht. Vaste basis speler Kristian Geerdinck hoefde deze wedstrijd niet te spelen, omdat hij bij het 1ste van Atlantis in de basis zou beginnen.

Uiteindelijk was de eindstand 7-12 voor Atlantis, waardoor Atlantis zich aan twee van de drie doelstellingen van de afscheid nemende coach Peter v.d. Wel heeft gehouden: ongeslagen blijven en het 200ste doelpunt scoren.

Zaterdag 30 mei 2015, mocht het 2de door de Rabobank gesponsorde team van Atlantis, zijn retourwedstrijd tegen Oranje Nassau in Amsterdam spelen. De eerste wedstrijd werd thuis in Mijdrecht gewonnen, maar Atlantis wilde deze wedstrijd niet onderschatten. Tevens had coach Peter v.d. Wel nog drie doelen aan het team meegegeven; … Lees meer »