001 - Escaperoom aglemeen
Brandweer Vinkeveen wint voorronde wedstrijd oppervlakteredding

Brandweer Vinkeveen wint voorronde wedstrijd oppervlakteredding


Geplaatst op: 1 juni 2015

De Brandweer van Vinkeveen is afgelopen zaterdag 30 mei in Oude Tonge winnaar geworden van de voorronde wedstrijd in de klasse Oppervlakteredding. Het korps heeft zich hiermee direct geplaatst voor de landelijke finale!

Een brandweerteam krijgt in deze wedstrijdklasse te maken met een incident op en rond het water. De wedstrijdploeg werd gealarmeerd voor een dier te water langs de Suisendijk in Oude Tonge, maar bij aankomst op de incidentlocatie bleek er al snel meer aan de hand te zijn. Twee personen hadden met een vlot een reddingspoging ondernomen, maar raakte beide te water.

Na een snelle verkenning van het incident werd gestart met de redding van de slachtoffers. Ondertussen werd voor de slachtoffers een gewondenest ingericht. Een van de slachtoffers was buiten bewustzijn geraakt en werd daarom als eerste uit het water gehaald. Op de kant werd direct een reanimatie gestart in afwachting van het ambulanceteam. Het tweede slachtoffer bleek bij het ponton vast te zitten in een net. Nadat hij was bevrijd kon ook dit slachtoffer naar de kant worden gebracht. Omdat hij onderkoeld was geraakt werd ook aan dit slachtoffer de nodige zorg besteed. Tenslotte werd het te water geraakte varken naar de kant gebracht en overgedragen aan de eigenaresse.

Binnen een half uur had het team het incident tot een goed einde weten te brengen. Tijdens de prijsuitreiking waarin het scenario en de inzet werden toegelicht bleek dat de inzet van de Vinkeveense ploeg die dag niet voor niets was geweest. Het team eindigde op de eerste plaats en werd winnaar van deze voorronde wedstrijd! Er waren totaal 1556 punten behaald met een ruim punten verschil op de nummer twee met 1486 punten.
De landelijke finale wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 16 september in Vianen. Het team zal in de zomerperiode nog gaan oefenen om die dag een gooi te doen naar het landskampioenschap!

De wedstrijdploeg bestond uit:
Bevelvoerder: Aldo van Kouwen
Chauffeur: Norbert Aarsman
Zwemmer 1: Jelle Oldenburger
Zwemmer 2: Joep Kuijper
Veiligheidsman: Martin Pothuizen
Gewondenverzorger: Arjan Lommers


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer Vinkeveen wint voorronde wedstrijd oppervlakteredding

De Brandweer van Vinkeveen is afgelopen zaterdag 30 mei in Oude Tonge winnaar geworden van de voorronde wedstrijd in de klasse Oppervlakteredding. Het korps heeft zich hiermee direct geplaatst voor de landelijke finale! Een brandweerteam krijgt in deze wedstrijdklasse te maken met een incident op en rond het water. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: