001 - Escaperoom aglemeen
ZomerOndernemer winnaar Nederlandse Award voor ondernemerschapsbevordering 2015

ZomerOndernemer winnaar Nederlandse Award voor ondernemerschapsbevordering 2015


Geplaatst op: 1 juni 2015

Het project ZomerOndernemer kreeg 28 mei jl. de Europese Award voor ondernemerschaps-bevordering uit handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. ZomerOndernemer vertegenwoordigt daarom Nederland op 20 november in Luxemburg tijdens de Europese finale. ZomerOndernemer is een landelijk project waaraan verschillende regio’s meedoen. Dit jaar biedt Zomerondernemer Amstelland jongeren voor de 2e keer de kans om te ontdekken of er een ondernemer in ze schuilt.

Tijdens het project ZomerOndernemer zetten jongeren tussen de 15 en 22 jaar in de zomer zelf een onderneming op. Na een intensieve training gaan ze aan de slag waarbij ze gecoacht worden. Jongeren leren onder andere waar kansen liggen, hoe ze dromen omzetten in daden, hoe en waar ze klanten kunnen vinden en benaderen, hoe je een administratie op poten zet en wat de waarde is van netwerken. ZomerOndernemer bestaat uit een driedaagse trainingssessie, verschillende terugkommiddagen bij regionale ondernemers en een afsluitingsbijeenkomst aan het eind van de zomer. Hierin werken de lokale politiek, ondernemers en maatschappelijke organisaties nauw samen. Veel jongeren hebben door dit project hun talenten ontdekt. Ongeveer 40% van de landelijke deelnemers schrijft zich na het project met een bedrijfje in bij de Kamer van Koophandel. ZomerOndernemer is een van de ondernemerschapsprojecten van stichting The New Entrepreneur. Informatie over ZomerOndernemer en de mogelijkheid tot inschrijven staat op www.zomerondernemer.nl

Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering
Met de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) erkent de Europese Commissie innovatie en beloont successen van openbare instanties en publiek-private samenwerkingsverbanden. Het doel is ondernemerschap te bevorderen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) biedt hierbij ondersteuning.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ZomerOndernemer winnaar Nederlandse Award voor ondernemerschapsbevordering 2015

Het project ZomerOndernemer kreeg 28 mei jl. de Europese Award voor ondernemerschaps-bevordering uit handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. ZomerOndernemer vertegenwoordigt daarom Nederland op 20 november in Luxemburg tijdens de Europese finale. ZomerOndernemer is een landelijk project waaraan verschillende regio’s meedoen. Dit jaar biedt Zomerondernemer Amstelland jongeren voor de Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: