Midzomerbraderie in centrum Abcoude

Midzomerbraderie in centrum Abcoude


Geplaatst op: 1 juni 2015

Zondagmiddag 14 juni is het weer zover: de gezelligste zomermarkt van de Ronde Venen in het mooie centrum van Abcoude! De Hoogstraat en ’t Markvelt zijn afgesloten voor verkeer, dus u kunt rustig genieten van de meer dan 70 kramen en attracties in het centrum. Er zijn o.a. kramen met biologische producten, luxe tassen, beweegbare tuinkunst, oude landkaarten en schoolplaten, olijfolie en bijzondere etenswaren. Zelfs een bekende portret- en karikatuurtekenaar is aanwezig!

Even een paar tips:
Bij de kledingwinkels in de Stationsstraat en in de Hoogstraat zijn leuke koopjes te halen, want de Summersale is net begonnen!

Geniet van een heerlijk ambachtelijk ijsje bij La Dolce Vita of proef bij Electro World Bunschoten van gezonde zomersapjes, gemaakt met een slowjuicer . Er zijn aanbiedingen met draadloze boxen, waarmee u ook buiten op het terras of in uw boot kunt genieten van mooie muziek.

Kijk ook even bij de kraam van de stichting Dolphins voor Davey, die zich inzet voor meervoudig gehandicapte kinderen in de Ronde Venen, naar hun bijzonder mooie armbandjes.

De Hema en Kruidvat zijn deze middag ook geopend en verkopen alles voor een geslaagde zomerse dag.

Voor de kinderen is er een gratis suikerspin tegen inlevering van de bon, die in Abcouder winkels wordt uitgedeeld in de week voorafgaand aan de braderie. Ook zijn er een zweefmolen, een ballenfontein en een bungeegym. In de Angstel komt weer een aquabubbel.

Op ’t Markvelt treedt het beroemde Amsterdamse visserskoor de hele middag op, wat gegarandeerd zorgt voor een feestelijke stemming.

In de tuin van de Eendracht vindt de eerste Street Food Market van Abcoude plaats. Daar staan kraampjes met smakelijke snacks en heerlijke drankjes! Zo is er een Porc, Burger and Beer kraam. Er worden oesters opengemaakt met een fris glas bubbels erbij. Natuurlijk kan er ook een a la minute gezette cappuccino of espresso gedronken worden met een vers gebakken taartje of ijsje uit de eigen keuken. Er is voor ieder wat wils en natuurlijk ontbreekt ook hier de gezellige muziek niet.

Genoeg gegeten en gedronken? Dan is het tijd voor een kleine wandeling. Ga bij Snackbar van Schaik het fietspad van de Voordijk op en loop langs het mooie riviertje de Angstel . Na ongeveer een kilometer komt u uit bij restaurant Rechtstreeks. Daar kunt u bij mooi weer even uitrusten op het terras en genieten van een heerlijk taartje of een kijkje nemen bij de tweedehands boekenmarkt in de Brugstraat, georganiseerd door boekhandel Sprey. In hun winkel kun je een schoolagenda met 10% korting scoren en tussen 14.00 en 16.00 uur geeft standup filosoof Jochem Quartel antwoord op levensvragen. Bij de Wereldwinkel vindt u leuke cadeautjes en (h)eerlijke koffie, thee en chocola.

Is het einde van de dag in zicht en hebt u geen zin meer om te koken? In Abcoude zijn er mogelijkheden genoeg: Natuurlijk bij de Eendracht, maar ook bij restaurant Rechtstreeks, dat iedere dag een uniek menu heeft, samengesteld uit de beste verse streekproducten en zoveel mogelijk biologisch. Bij restaurant Jess zijn er in de maand juni aanbiedingsmenu’s met gamba’s of zeetong. U kunt ook kiezen om naar Chinees-Kantonees restaurant Jasmijn te gaan, maar ook Thais eten, een pizza bestellen of een patatje halen.

Kortom: Abcoude is een bijzondere bestemming voor een gezellig dagje uit!

Let op:
De Hoogstraat en ’t Markvelt zijn afgesloten.
Parkeren kan op het Dr. van Doornplein.
Baambrugge blijft bereikbaar.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Midzomerbraderie in centrum Abcoude

Zondagmiddag 14 juni is het weer zover: de gezelligste zomermarkt van de Ronde Venen in het mooie centrum van Abcoude! De Hoogstraat en ’t Markvelt zijn afgesloten voor verkeer, dus u kunt rustig genieten van de meer dan 70 kramen en attracties in het centrum. Er zijn o.a. kramen met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: