001 - Escaperoom aglemeen
Wees wakker in de Nacht van Gebed in Wilnis

Wees wakker in de Nacht van Gebed in Wilnis


Geplaatst op: 1 juni 2015

WILNIS - De lokale editie van de Nacht van Gebed vindt dit jaar plaats in Wilnis op vrijdag 5 juni in ‘De Roeping’ vanaf 19.30 uur. Het verenigingsgebouw bij de PKN staat open voor gebed tot uiterlijk 02.00 uur ’s nachts. Het thema luid: ‘Wees wakker.’

Vele christenen wereldwijd die ’s nachts niet kunnen slapen, hebben maar één concrete wens. “Bid voor ons” is vaak het eerste dat ze aan vragen aan de mensen die hen opzoeken en ondersteunen namens hulpoprganisatie Open Doors.

Chaos
Dat geldt ook voor pastor Douglas Bazi. Jarenlang leidde hij de Chaldeeuws-Katholieke kerk in Bagdad. Bij een bomaanslag overleden twee priesters en bleef er niets over van de kerk.
Zelf overleefde de pastor de aanslag, een ontvoering en martelingen. Vastbesloten om in Irak te blijven, biedt hij nu in de kerk in Erbil opvang aan zo’n 135 gezinnen die voor IS zijn gevlucht vooral vanuit Mosoel. De komst van de eerste vluchtelingen zorgde voor chaos. “Ze waren volledig de kluts kwijt, ze waren uitgeput en voelden zich ellendig. Moedig ons aan vol te houden, bid voor ons.”

Christenvervolging
Zo zijn er wereldwijd ontelbaar veel meer mensen die vanwege hun christelijke geloof in schrijnende situaties leven. Open Doors levert video’s en informatiemateriaal om een indruk te geven van de christenvervolging in diverse landen. In ons land met godsdienstvrijheid stimuleert Open Doors lokale bijeenkomsten in de Nacht van Gebed. Ook in Wilnis zijn alle belangstellenden welkom om wakker te blijven en te bidden.

Wanneer? Vrijdag 5 juni
Waar? ‘De Roeping’
Hoe laat? open 19.15 – 02.00 uur, vrije inloop tijdens programma vanaf 19.30 uur


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wees wakker in de Nacht van Gebed in Wilnis

WILNIS - De lokale editie van de Nacht van Gebed vindt dit jaar plaats in Wilnis op vrijdag 5 juni in ‘De Roeping’ vanaf 19.30 uur. Het verenigingsgebouw bij de PKN staat open voor gebed tot uiterlijk 02.00 uur ’s nachts. Het thema luid: ‘Wees wakker.’ Vele christenen wereldwijd die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: