001 -Family
Openingsborrel op het Fort Kudelstaart

Openingsborrel op het Fort Kudelstaart


Geplaatst op: 2 juni 2015

Vrijdag 22 mei was er een openingsborrel van het vaarseizoen bij het fort Kudelstaart. Dit was ook gelijk een mooi moment om de informele overdracht van het beheer van het fort van de Stichting Vafamil naar Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer (ESA) te vieren. Ook de beheerder Henk Kuijper gaat over van Vafamil naar ESA.

Jan van Veen gaf iedereen een enthousiaste rondleiding over het fort. ‘Het fort is misschien wel het mooist bewaarde geheim van Aalsmeer.’ vertelde Jan van Veen. De meeste mensen hebben er misschien al jarenlang langs gereden zonder ook maar één keer op het fort te zijn geweest.

Daar gaat als het aan de wethouder Jop Kluis ligt verandering in komen. ‘In de gemeenteraad van juni staat de aankoop van het Fort op de agenda. Het plan is om het Fort na aankoop te renoveren. Hiervoor kan de gemeente Aalsmeer nog subsidie krijgen van de Provincie Noord-Holland. Daarna wil de gemeente op zoek gaan naar een exploitant die van deze dichte oester een mooie watersportparel wil maken. Maar natuurlijk moet hiervoor eerst een beslissing komen van de gemeenteraad van Aalsmeer’ Aldus wethouder Kluis.

Het fort Kudelstaart maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een rijksmonument. Wat het fort Kudelstaart zo bijzonder maakt is zijn directe verbinding met de Westeinderplassen. Hierdoor kan het een mooie toegevoegde waarde hebben voor de recreatie in Aalsmeer.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Openingsborrel op het Fort Kudelstaart

Vrijdag 22 mei was er een openingsborrel van het vaarseizoen bij het fort Kudelstaart. Dit was ook gelijk een mooi moment om de informele overdracht van het beheer van het fort van de Stichting Vafamil naar Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer (ESA) te vieren. Ook de beheerder Henk Kuijper gaat over van Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: