001 -Family
Vince Boom eerste kinderburgemeester van Aalsmeer

Vince Boom eerste kinderburgemeester van Aalsmeer


Geplaatst op: 2 juni 2015

Tienjarige jongen uit Nieuw-Oosteinde kreeg zaterdag meeste stemmen van de Aalsmeerse en Kudelstaartse kinderen

Wethouder Gertjan van der Hoeven feliciteerde Vince Boom maandagavond als eerste met zijn verkiezing tot kinderburgemeester van Aalsmeer. Na telling was namelijk gebleken dat Vince afgelopen zaterdag de meeste van de 254 uitgebrachte stemmen heeft gekregen. Vince was verrast, maar ook erg blij met zijn verkiezing en beloofde spontaan dat hij heel erg zijn best gaat doen om voor alle kinderen in Aalsmeer en Kudelstaart een goede kinderburgemeester te zijn.

Vince had in zijn verkiezingscampagne als slogan: “Aalsmeer 100% vrolijk en groen!!! Dat gaan we doen!” In zijn motivatiebrief gaf Vince aan dat hij goed naar mensen en kinderen kan luisteren en dat hij als speerpunten heeft het meewerken aan een betere veiligheid, maar zich ook wil inzetten voor meer en grotere speeltuinen met extra dingen als een skatebaan en plekken waar je “nerfgevechten” kunt houden.

Vince Boom is leerling van de Oosteinderschool en beoefent de sporten schaatsen en karate; in die laatste sport is hij zelfs tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap. Verder volgt hij drumlessen en hoopt in de toekomst Marechaussee te worden.

Verkiezing kinderburgemeester zaterdag 30 mei
Afgelopen zaterdag was het een vrolijke drukte van belang op het Molenplein bij het stemhokje voor de verkiezing van de eerste kinderburgemeester van Aalsmeer. Zeven kandidaten waren geselecteerd door de jury en die deden zaterdag hun best om zoveel mogelijk kinderen op hen te laten stemmen. Het was af en toe zo druk voor het stemhokje dat er zelf files ontstonden. In drie uur tijd hebben 254 kinderen hun stem uitgebracht en de meeste stemmen bleken uiteindelijk voor Vince Boom.

Waarom kinderburgemeester?
De gemeente Aalsmeer wil met de functie van kinderburgemeester streven naar een nog sterkere betrokkenheid van het Aalsmeerse college bij kinderen en andersom.

De exacte invulling van de taken van de kinderburgemeester moet nog in overleg met Vince, zijn ouders en de school ingevuld worden. Maar hij krijgt onder andere als taken;
• Aandacht vragen voor zijn thema’s en proberen een actie te realiseren
• Werkbezoeken samen met de burgemeester en/of wethouders;
• Ceremoniële functie bij speciale evenementen, zoals de ontvangst van Sinterklaas;
• Vince gaat zelf communiceren over zijn activiteiten om er zo meer aandacht voor te vragen.

Op zaterdag 13 juni tijdens de junior pramenrace wordt de kinderburgemeester officieel beëdigd door burgemeester Jeroen Nobel en krijgt hij de nieuwe kinderburgemeesterketen omgehangen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vince Boom eerste kinderburgemeester van Aalsmeer

Tienjarige jongen uit Nieuw-Oosteinde kreeg zaterdag meeste stemmen van de Aalsmeerse en Kudelstaartse kinderen Wethouder Gertjan van der Hoeven feliciteerde Vince Boom maandagavond als eerste met zijn verkiezing tot kinderburgemeester van Aalsmeer. Na telling was namelijk gebleken dat Vince afgelopen zaterdag de meeste van de 254 uitgebrachte stemmen heeft gekregen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: