001 -Family
Leerlingen van de muziekles van Cultuurpunt Aalsmeer geven hun allereerste optreden

Succesvolle opening Week van de amateur Kunst in Aalsmeer druk bezocht


Geplaatst op: 2 juni 2015

Het is een drukte van belang op het Drie Kolommenplein. Om 13.00 uur komt mannenkoor Con Amore van de trappen van het gemeentehuis gelopen, gevolgd door wethouder Van der Hoeven. Hij zal het koor dirigeren tijdens hun eerste nummer. Net voordat het koor haar eerste noten inzet legt organisator Andre Vulpenhorst van Cultuurpunt Aalsmeer het koor stil. Hij overhandigt de wethouder een heus jacquet, zoals een echte dirigent betaamd. Dan is het alsnog tijd om het eerste nummer in te zetten. De WAK is geopend.

Tijdens deze feestelijke openingsdag kunnen amateurkunstenaars zich presenteren aan het grote publiek. Op het Drie Kolommenplein staan kraampjes van onder andere Denk aan de Buren, Ophelia en ACOV. Ook presenteert De Werkschuit zich met een aantal leuke workshops voor de jonge bezoekers. Ook in het gemeentehuis staan een aantal organisaties. Zo vertrekt organisator Cultuurpunt Aalsmeer informatie en kunnen bezoekers in gesprek met het JeugdCultuurFonds, KCA en de Maaandag schilders. .

Via de Zijdstraat, waar diverse kunstenaars exposeren in de etalages van winkels, lopen de bezoekers naar het Molenplein. Hier organiseert het Cultuurpunt in samenwerking met het Jeugd Cultuurfonds een grote stoepkrijt wedstrijd. Ruim 40 halen hun creativiteit naar boven om op die manier kans te maken op een workshop van de werkschuit of kaartjes voor een voorstelling van het Crown Theater. Ook maken deelnemers er kans op dat hun tekening het nieuwe logo van het Jeugd Cultuurfonds kan worden. Meer Aalsmeer verzorgd gratis eten en drinken voor de deelnemers en draagt zo haar steentje bij aan het succes van deze activiteit.
Ondertussen zijn er een paar straten verderop, in het gemeentehuis, optredens van diverse verenigingen. Zo treden Con Amore, de leerlingen van Judith Glasbeek, Interkerkelijk Koor Aalsmeer, Vrouwenensemble Davanti en Smartlappenkoor Denk aan de Buren op en mogen ook de kinderen van de muziekles van het Cultuurpunt laten horen waar ze het afgelopen jaar zo hard op geoefend hebben. De dag wordt fantastisch af afgesloten door het Play In orkest. Een geslaagde opening van de week van de amateurkunst.

Tijdens de Week van de Amateurkunst zijn de repetities van verschillende Aalsmeerse koren openbaar. Zie voor meer informatie de website van het Cultuurpunt, www.cultuurpuntaalsmeer.nl
Ook kunt u deze week nog genieten van de presentatie van DJ-leerlingen van het Cultuurpunt Aalsmeer onder leiding van Rene van Aken op zaterdag 6 juni in N201. Als afsluiting zetten op zondag Aalsmeerse Amateur Muzikanten zich in voor Nepal tijdens een benefietconcert.
Deze vindt plaats van 14.00 tot 19.00 uur in N201 – Zwarteweg 90 Aalsmeer

Leerlingen van de muziekles van Cultuurpunt Aalsmeer geven hun allereerste optreden

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succesvolle opening Week van de amateur Kunst in Aalsmeer druk bezocht

Het is een drukte van belang op het Drie Kolommenplein. Om 13.00 uur komt mannenkoor Con Amore van de trappen van het gemeentehuis gelopen, gevolgd door wethouder Van der Hoeven. Hij zal het koor dirigeren tijdens hun eerste nummer. Net voordat het koor haar eerste noten inzet legt organisator Andre Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: