001 -Family
ZomerOndernemer winnaar Nederlandse Award voor Ondernemerschapsbevordering 2015

ZomerOndernemer winnaar Nederlandse Award voor Ondernemerschapsbevordering 2015


Geplaatst op: 5 juni 2015

Het project ZomerOndernemer kreeg op 28 mei de Nederlandse Award voor ondernemerschaps-bevordering uit handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Uit 16 projecten zijn ZomerOndernemer en de Duurzaamheidsfabriek gekozen als meest originele en succesvolle initiatieven die ondernemerschap in Nederland bevorderen en tegelijkertijd maatschappelijke impact hebben. In november strijden de projecten voor de Europese Award tijdens de finale in Luxemburg.

ZomerOndernemer is een landelijk project waaraan meerdere regio’s meedoen. Dit jaar biedt de regio Groene Hart jongeren voor de vierde keer de kans om te ontdekken of er een ondernemer in ze schuilt.

Tijdens het project ZomerOndernemer zetten jongeren tussen de 15 en 22 jaar in de zomer zelf een onderneming op. Na een intensieve training gaan ze aan de slag waarbij ze gecoacht worden. Jongeren leren onder andere waar kansen liggen, hoe ze dromen omzetten in daden, hoe en waar ze klanten kunnen vinden en benaderen, hoe je een administratie op poten zet en wat de waarde is van netwerken. ZomerOndernemer bestaat uit een driedaagse trainingssessie, verschillende terugkommiddagen bij regionale ondernemers en een afsluitingsbijeenkomst aan het eind van de zomer. Hierin werken gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties nauw samen. Veel jongeren hebben door dit project hun talenten ontdekt. Ongeveer 40% van de landelijke deelnemers schrijft zich na het project met een bedrijfje in bij de Kamer van Koophandel.

15 juni: Info avond ZomerOndernemer
De startdatum voor het Groene Hart is deze zomer 16 juli 2015. Aanmelden kan tot 1 juli via www.zomerondernemer.nl. Ook is het mogelijk eerst de Info avond op 15 juni in Woerden te bezoeken. Er wordt vertelt wat het project inhoudt, welke interessante bedrijfsbezoeken er op het programma staan en hoe oud-deelnemers hun deelname hebben ervaren. Aanmelden kan door een mail te sturen naar groenehart@stichtingtne.nl. Ook ouders zijn van harte welkom.

 


Het project ZomerOndernemer wordt afgesloten met een ondernemersmarkt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ZomerOndernemer winnaar Nederlandse Award voor Ondernemerschapsbevordering 2015

Het project ZomerOndernemer kreeg op 28 mei de Nederlandse Award voor ondernemerschaps-bevordering uit handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Uit 16 projecten zijn ZomerOndernemer en de Duurzaamheidsfabriek gekozen als meest originele en succesvolle initiatieven die ondernemerschap in Nederland bevorderen en tegelijkertijd maatschappelijke impact hebben. In november strijden de projecten Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: