Noordhollandse fietstoertochten slaan handen ineen

Noordhollandse fietstoertochten slaan handen ineen


Geplaatst op: 5 juni 2015

De Noordhollandse fietstoertochten Rondje Stelling en Raisin Hope Ride slaan de handen ineen. Onlangs bereikten beide NTFU-organisaties een akkoord over een nauwe samenwerking.

Beide toertochten staan jaarlijks gepland op de laatste zaterdag van augustus en de lange afstanden overlapten elkaar hier en daar in het Noordhollandse waterlandschap boven het Noordzeekanaal. Om elkaar in de toekomst niet te beconcurreren gingen de organisaties met succes om de tafel zitten.

De Raisin Hope Ride start dit jaar op 29 augustus voor de derde maal vanaf wielercircuit Wheelerplanet in Spaarnwoude met toertochten over de afstanden 3, 25, 50, 100, 130 en 170 kilometer. Rondje Stelling heeft startpunten in Uithoorn, Fort aan de Drecht en Westbeemster (Fort Spijkerboor) en biedt toerfietsers tochten over de afstanden 25,45, 60, 85, 120 en 170 kilometer. De inschrijving voor beide tochten is inmiddels geopend.

De uitgangspunten van beide toertochten zijn totaal verschillend. Rondje Stelling heeft als hoofddoel de op het UNESCO werelderfgoedlijst prijkende Stelling van Amsterdam te promoten. De Raisin Hope Ride wil met haar evenement mensen met hersenletsel steunen door hen te laten integreren in het toerfietspeloton en geld op te halen voor onder meer haar aangepaste fietsennetwerk voor deze doelgroep.

,,Dit bood een prima uitgangspunt voor een samenwerking’’, vertelt voorzitter Raymond Kool van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF). Trudie Plomp van wielervereniging UWTC, dat Rondje Stelling organiseert, zag ook duidelijk voordelen van het ineenslaan van de handen. ,,Rijden voor een goed doel ontbrak nog aan ons evenement en de Raisin Hope Ride kan op al haar afstanden verschillende forten van de Stelling van Amsterdam onder de aandacht brengen.’’

Dit eerste jaar bestaat de samenwerking voornamelijk uit elkaar helpen waar mogelijk is. Zo vraagt Rondje Stelling haar deelnemers dit jaar een vrijwillige donatie voor de RHF en promoot de RHF Bidon Challenge, waarbij fietsers geld kunnen inzamelen voor mensen met hersenletsel. De RHF promoot op haar beurt de Stelling van Amsterdam door onder meer haar routes langs zoveel mogelijk forten te laten lopen en stelt haar startlocatie ter beschikking als ravitailleringspost voor de 85 en 170 kilometertochten van Rondje Stelling. Op alle startlocaties wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan beide doelstellingen. ,,Als de samenwerking in dit pilotjaar beide partijen goed bevalt gaan we kijken hoe we beide fietsevenementen volgend jaar meer in elkaar kunnen schuiven’’, aldus Kool.

Meer informatie over Rondje Stelling is te vinden op de website www.rondjestelling.nl en over de Raisin Hope Ride via de websites www.raisinhoperide.nl en www.raisinhope.nl.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Noordhollandse fietstoertochten slaan handen ineen

De Noordhollandse fietstoertochten Rondje Stelling en Raisin Hope Ride slaan de handen ineen. Onlangs bereikten beide NTFU-organisaties een akkoord over een nauwe samenwerking. Beide toertochten staan jaarlijks gepland op de laatste zaterdag van augustus en de lange afstanden overlapten elkaar hier en daar in het Noordhollandse waterlandschap boven het Noordzeekanaal. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: